Μουσική

Οι Fuku Cosmonaut & η DUSK συναντιούνται υπό το φως της Δυστοπίας | Νέο τραγούδι: “From Dusk Till Dawn”

today8 Φεβρουαρίου, 2023 1 5

Background
share close

FUKU COSMONAUT & DUSK – From Dusk Till Dawn

Υπό το Φως της Δυστοπίας που εκτυλίσσεται στην Ανθρωπότητα τα τελευταία χρόνια, οι Fuku Cosmonaut και η DUSK συναντιούνται βαθιά μέσα στη Νύχτα στέλνοντας σήματα καπνού και μία υπόσχεση Σωτηρίας.

Δείτε το επίσημο video clip:

Είναι γραμμένο στα Αστέρια πως βρισκόμαστε προ των πυλών της αφίξεως του ελεύθερου Υδροχόου. Ακολουθώντας τις περί αγάπης διδαχές αλλά και την πλάνη που γεννήθηκε την εποχή του Ιχθύος, ο καιρός και η ανάγκη για Αέρα είναι εδώ, καλώντας για ανώτερη συλλογική Συνείδηση, Αλλαγή, και Λύρωση από τα πρωτόγονα δεσμά του Εγώ μας.

Η Επιστήμη, με τη μορφή της Τεχνολογίας και της Ιατροφαρμακευτικής, χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο ως μέσο συσσώρευσης κέρδους και εξουσίας.  Ενώ η επιστημονική εξέλιξη και πρόοδος ανέκαθεν βασιζόταν πάνω στην αέναη αμφισβήτηση, η κριτική σκέψη και η αυτοδιάθεση του σύγχρονού ανθρώπου καταπιέζονται είτε μέσω απολυταρχικής καταδίκης, είτε μέσω  θελκτικής ύπνωσης, με πρόσχημα την ασφάλεια ή τον καταναλωτισμό.

Η άκαρπη εναντίωση της Επιστήμης απέναντι στην Πνευματικότητα, αφήνει τον Κόσμο ανέλπιδο. Μονάχα η Ένωση της Σοφίας του παρελθόντος με τη Γνώση του παρόντος μπορεί να φέρει ένα καλύτερο μέλλον για την Ανθρωπότητα όπου ορατό και αόρατο, ψυχή και σώμα, γίνονται Ένα, χορεύοντας Άχρονα στο Σύμπαν.

« Είμαι πεπεισμένος πως θα έρθει μία μέρα που ο φυσιολόγος, ο ποιητής κι ο φιλόσοφος θα μιλάνε την ίδια γλώσσα και θα συνεννοούνται όλοι μεταξύ τους.»
ΚΛΩΝΤ ΜΠΕΡΝΑΡ

H DUSK (κατά κόσμον Αυγή Πλατανίδη) είναι τραγουδοποιός με έδρα την Αθήνα. Παρότι φέρει με αγάπη την Ελληνική και Βρετανική καταγωγή της, δηλώνει Κόρη της Θαλάσσης.
To 2012, κυκλοφόρησε το πρώτο της single What are the Chances το οποίο έτυχε της θερμής υποδοχής του κοινού και προλόγισε τον ερχομό του πρώτου της album The Debut of Crossing the Lines το 2014. Την κυκλοφορία, ακολούθησαν εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και φεστιβάλ εντός και εκτός Αθηνών.Το single της Dolphin, κυκλοφόρησε το 2015 κάνοντας μία αφιέρωση πίστης στο βαθύ μπλε του καλοκαιριού, ενώ τον ίδιο χρόνο κυκλοφόρησε το remix στο Snake Behind my Back από τον Snk και το Slipping Beauty το οποίο συνέγραψε με τον Greggy K.
Το 2017 η DUSK ξεκίνησε ένα καινούργιο «ταξίδι» και άρχισε να ηχογραφεί το δεύτερο της δίσκο, Odyssey.  Τα singles,  Yenesis  και  Chronos,  κυκλοφόρησαν την ίδια χρονιά ενώ ο δίσκος κυκλοφόρησε ψηφιακά στις 19 Ιανουαρίου του 2019.
Έκτοτε με μακρόχρονες παύσεις συγκέντρωσης και αναγέννησης κυκλοφόρησε το  The Tempest , ένα σχεδόν αμιγώς ορχηστικό κομμάτι που αποτυπώνει την θύελλα μέσα μας και μεταξύ μας (2021), και προσφάτως το single From Dusk Till Dawnσε Σύμπνοια με τους Fuku Cosmonaut, ένα κάλεσμα Αφύπνισης και Ένωσης της Ανθρωπότητας. 

Ακολουθήστε την DUSK:

Facebook | Instagram | Youtube | Spotify | Bandcamp

fuku Cosmonaut

Οι Fuku Cosmonaut είναι ένα σχήμα που δημιουργήθηκε πριν από μερικά χρόνια στην Θεσσαλονίκη  .  Η μουσική τους χαρακτηρίζεται  ως  down tempo – psychedelic – ambient electronic,  αν και δεν είναι ξεκάθαρο το είδος και το ύφος.
Έχουν  πολύ προσωπικό  ήχο , παίζουν πάντα ντυμένοι με την κοσμική τους στολή, και βάζουν τον ακροατή-θεατή σε μια άλλη διάσταση καθώς το όλο project είναι  οπτικοακουστικό.
Έχουν την ιδιαιτερότητα να μην έχουν μιλήσει σε κανένα μέσο από το 2015 που υπάρχουν μέχρι σήμερα για τους εαυτούς τους .
Από την ΕΡΤ/ΕΡΑ, όταν τους ζητήθηκε να πουν δυο λόγια για τη δουλειά τους , την Biennale,  το μουσείο σύγχρονης τέχνης έως και το ΨΝΘ (Ψυχιατρικό νοσοκομείο), όπου συμμετείχαν, κρατούν την ανωνυμία τους και επικοινωνούν όποτε και όταν θεωρήσουν πως έχουν κάποιο σημαντικό μήνυμα για την ανθρωπότητα πράττοντάς το  μέσα από τις μελωδίες τους .

Το μήνυμα:

I am Fuku Cosmonaut and I don’t know what I am but I come in peace. I come from Aldebaran, designated Alpha Tauri, an orange giant star located about 65 light-years from the Sun in the zodiac constellation of Taurus. I travel through the universe and play my music on earth when i have a message for humanity.
This place of yours is very weird. I understand that sound can be very effective, so I recorded this thing called music in order to communicate and make you feel more comfortable.
I don’t understand your world. Sometimes it makes me sick.
Your world’s gone wrong. Most of you are suffering. Some speak from the heart and make a difference.
Making noise keeps me from crying when I’m around you… No hope equals no pain, so I’m always in pain..

Ακολουθήστε τους Fuku Cosmonaut

Facebook | Instagram | Youtube | Spotify | Bandcamp

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%