Μουσική

Γνωρίστε τους Ετέρνα Τέρρα | δείτε το κλιπ “Ρόζα”

today8 Απριλίου, 2020

Background
share close

Οι Ετέρνα Τέρρα (Αιώνια Γη) είναι μια “συνωμοσία” 2 μόλις ατόμων. Δεν το είχε σκοπό. Αλλά προέκυψε. Πώς;

(Ευστάθιος)

Όταν ένας φίλος, ο Αλέξης, με κάλεσε το μακρινό 2010 σπίτι του να κάνουμε μουσική, βγάλαμε το “Σε κάποιον άλλο Βορρά” κι ο κόσμος το αγάπησε. Ένα βράδυ πριν την επόμενη ηχογράφηση όμως, ο Αλέξης ήπιε λίγο ουίσκι παραπάνω, ήθελε να κάνει ένα μπανάκι πριν κοιμηθεί, άνοιξε την βρύση του μπάνιου…αλλά αποκοιμήθηκε πριν την κλείσει…

Το άλλο πρωί πρέπει να ήταν πολύ περίεργος ο ήχος των ποδιών του όταν ακούμπησαν το πάτωμα του δωματίου ψάχνοντας τις παντόφλες. Γιατί μάλλον θα επρόκειτο για ένα “ΣΠΛΑΣ”.

Το χομ στούντιο όπως και όλο το σπίτι είχε 15 πόντους νερό. Έτσι ο Αλέξης πρότεινε να πάω στον Άρμιν να ηχογραφήσω. Θα ήταν καλύτερα. Κι είχε δίκιο τελικά.

Στο στούντιο του Άρμιν ήταν πολύ πιο στεγνά. : )

Από τότε μέχρι σήμερα περάσαν εννιά χρόνια. Δημοσιεύσαμε τον πρώτο μας δίσκο το 2016. Το “Εντός των Τειχών”. Ο δίσκος αγαπήθηκε από όλους τους λίγους αυτούς πιστούς. Ήταν αφιερωμένος σε ένα ταξίδι. Και σε μια μεγάλη φυγή. Σε μια ηρωική έξοδο. Κυριολεκτική και μεταφορική…

Τελευταία αφιερώσαμε χρόνο στα βίντεο κλιπ μας. Γυρίσαμε το κομμάτι ΡΟΖΑ που είναι ένα ΤΡΕΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ στα 80ς και στην εποχή της απόλυτης ροκιάς.

Γυρίσαμε επίσης τον “ΝΕΟ ΑΙΝΕΙΑ”. Ένα επικό κομμάτι με το οποίο κλείνει και το πρώτο μας άλμπουμ…

Ποιοι είμαστε:

– Ο Ευστάθιος Αβραμίδης είναι από την Θεσσαλονίκη και ζει στο Βερολίνο 20 χρόνια τουλάχιστον. Σπούδασε Ψηφιακή Κινηματογραφία και εκτός αυτού στιχογραφεί, συνθέτει, τραγουδάει, παίζει κιθάρα και μπάσο στα κομμάτια των ΕΤΕΡΝΑ ΤΕΡΡΑ καθώς και αναλαμβάνει την παραγωγή, σκηνοθεσία, καλλιτεχνική επιμέλεια και μοντάζ των βίντεο κλιπ.

– Ο Άρμιν Σόλτς είναι ηχολήπτης, παίζει πλήκτρα, συνθέτει και…παπαγαλίζει τους ελληνικούς στίχους των κομματιών χωρίς να καταλαβαίνει λέξη. Κρίμα μεν…Αλλά η δύναμη της μουσικής είναι πανίσχυρη…Η μουσική είναι γλώσσα. Μια παγκόσμια γλώσσα…

– Ενίοτε μας πλαισιώνουν κι άλλοι μουσικοί όπως ο Πάολο Πατανέ, ο Τζέρσον Μέρσον κ.α.

Οι ΕΤΕΡΝΑ ΤΕΡΡΑ κερδίσαν το Πρώτο Βραβείο στην κατηγορία BEST LYRICS στο Great Message Internation Festival τον περασμένο Σεπτέμβρη (2019) με το τραγούδι τους „Where are we?“ (μην σας ξεγελάει ο τίτλος. Είναι ελληνόφωνο).

Με αγάπη και ευχές για καλές μουσικές.

Από το ηλιόλουστο Βερολίνο.

Ευστάθιος Αβραμίδης

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%