Μουσική

13/1/2015 | Category: Μουσική

Η ιστορία των Μπήτλς (Beatles) σε κόμικ που δεν είναι κόμικ!

Το βιβλίο του Μάουρι Κούνας με τίτλο « Μπήτλς – Η γέννηση ενός θρύλου» είναι ένα Graphic Novel (εικονογραφημένο διήγημα) όπως δηλώνει ο ίδιος ο δημιουργός του.

 Ο Μάουρι Κούνας είναι φιλλανδός σκιτσογράφος και συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Έχει εκδώσει περισσότερα από σαράντα βιβλία, τα οποία έχουν μεταφραστεί σε 33 γλώσσες και έχουν πουλήσει 7 εκατομμύρια αντίτυπα. Είναι επίσης ο δημιουργός μιας rock and roll παρωδίας σε κόμικ, με τίτλο Nyrok City, όπου διακωμωδεί τη ροκ κουλτούρα των δεκαετιών του ’70 και του ’80, με αναφορές σε μοιυσικά συγκροτήματα όπως οι Μπήτλς  και οι Ρόλλινγκ Στόουνς. Ζει στο Espoo της Φιλλανδίας με την οικογένειά του. Στον ελεύθερο χρόνο του ακούει Μπητλς, παίζει κιθάρα και διαβάζει Ιστορία.

Κάπως έτσι γεννήθηκε… το «Η γέννηση ενός Θρύλου» μια ανεπίσημη βιογραφία των σκαθαριών με τρελό και αστείο τρόπο και «ανατρεπτικές» εικόνες. Από τα παιδικά τους χρόνια στο Λίβερπουλ έως τα στούντιο της Άμπι Ρόουντ όπου ηχογράφησαν τα πρώτα τους σινγκλ.

Πάνω κάτω όπως αφοπλιστικά είχε τονίσει κάποτε ο Τζον Λένον: «Ήμασταν απλώς μια μπάντα που τα κατάφερε πάρα πολύ καλά. Τίποτα παραπάνω».  

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Πηγή: ogdoo.gr