Μουσική

Η Πάτι Σμιθ ξέχασε τα λόγια του τραγουδιού της αλλά χειροκροτήθηκε

today12 Δεκεμβρίου, 2016

Background
share close

Η Πάτι Σμιθ πήγε στην τελετή απονομής των βραβείων Νομπέλ στη Στοκχόλμη για να τραγουδήσει το «A Hard Rain’s A-Gonna Fall» προς τιμήν του Μπομπ Ντύλαν, ο οποίος δεν ήταν παρών για να παραλάβει το Νομπέλ Λογοτεχνίας, αλλά ήταν τόσο νευρική που ξέχασε τα λόγια.

Η μουσικός ζήτησε συγγνώμη και ξεκίνησε ξανά να τραγουδά τον στίχο, υπό τα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων.

Στο Konserthuset, την Αίθουσα Συναυλιών της Στοκχόλμης, όπου το Ίδρυμα Νομπέλ διοργανώνει κάθε χρόνο την τελετή απονομής, οι έννέα βραβευθέντες που παρέστησαν παρέλαβαν από τον βασιλιά Κάρολο Γουσταύο 16ο της Σουηδίας ένα χρυσό μετάλλιο και ένα δίπλωμα.

Ο διάσημος αμερικανός μουσικός Μπομπ Ντύλαν, που βραβεύτηκε με το Νομπέλ Λογοτεχνίας, ζήτησε συγγνώμη για την απουσία του επικαλούμενος «άλλες υποχρεώσεις».

Ο 75χρονος Ντύλαν απέστειλε μια ευχαριστήρια ομιλία που θα αναγνωστεί στο επίσημο δείπνο στο Δημαρχείο της Στοκχόλμης.

Ο Βρετανός Ντέιβιντ Τούλες, που βραβεύτηκε με το Νόμπελ Φυσικής, ήταν ο πρώτος που ανέβηκε στη σκηνή. Τον ακολούθησαν οι Ντάνκαν Χολντέιν και Μάικλ Κόστερλιτς, συμπατριώτες του και επίσης βραβευθέντες.

Ο Γάλλος Ζαν Πιερ Σοβάζ, ο Βρετανός Φρέιζερ Στόνταρτ και ο Ολλανδός Μπέρναρντ Φερίνγκα, που βραβεύτηκαν με το Νομπέλ Χημείας, παρέλαβαν κατόπιν τα βραβεία τους, ενώ τους ακολούθησε ο Γιαπωνέζος Γιοσινόρι Οσούμι, για το Νόμπελ Ιατρικής.

Τέλος, ο Αμερικανοβρετανός Όλιβερ Χαρτ και ο Φινλανδός Μπενγκτ Χολμστρεμ παρέλαβαν το Νομπέλ Οικονομίας.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Σουηδίας.

Εκτός του μεταλλίου και του διπλώματος, κάθε βραβείο Νομπέλ ισοδυναμεί και με μια επιταγή 8 εκατομμυρίων σουηδικών κορωνών (περίπου 824.000 ευρώ), που δίνεται σε καθέναν από τους βραβευθέντες.

Το πιο περίβλεπτο από τα βραβεία, το Νομπέλ Ειρήνης, είναι το μοναδικό που απονέμεται σε τελετή στο Όσλο έπειτα από επιθυμία του Άλφρεντ Νομπέλ.

 

Πηγή: in.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%