Μουσική

Η τζαζ αποθεώνεται στην Τεχνόπολη

today4 Ιουνίου, 2015

Background
share close

Πέντε μέρες γεμάτες μουσική ξεκινούν σήμερα στην Τεχνόπολη. Το Athens Technopolis Jazz Festival ανοίγει τις πόρτες του στο αθηναϊκό κοινό, συμπληρώνοντας τα δεκαπέντε του χρόνια. Φέτος, όπως και κάθε χρόνο, στη γιορτή αυτή θα λάβουν μέρος τζαζίστες μουσικοί από κάθε σημείο του πλανήτη, για να μας ταξιδέψουν στα πιο απομακρυσμένα μέρη του κόσμου.

 Το πρόγραμμα 

Την έναρξη του φεστιβάλ θα σηματοδοτήσει η Big Band του Δήμου Αθηναίων και το Wonderfall Quartet, ένα αθηναϊκό συγκρότημα «σύγχρονης vocal jazz», ενώ η βραδιά θα κλείσει με τη συναυλία του καταξιωμένου μουσικού της διεθνούς τζαζ σκηνής Nicola Conte.

Τις επόμενες μέρες στο stage θα ανέβουν οι: Athina Kontou & Band από τη Γερμανία, Andreas Rodosthenous Ethnic Jazz Ensemble από την Κύπρο, Nigun από την Ουγγαρία, Orange Trane από την Πολωνία (4/6), Orfeas Wärdig Tsoukalas Quartets από τη Σουηδία, Jeff Herr Corporation από το Λουξεμβούργο, Emil Viklický “Grand Moravia” Trio από την Τσεχία (5/6), Gabriele Pezzoli Trio από την Ελβετία, Gorka Benitez & David Xirgu από την Ισπανία, Duo Carlos Bica & Joao Paulo Esteves da Silva από την Πορτογαλία, Marjorie Barnes & Equinox από την Ιρλανδία και την Ολλανδία (6/6), Yoav’s Eshed Trio Millionaires από το Ισραήλ, Hijaz από το Βέλγιο και Mercan Dede Secret Tribe από την Τουρκία (7/6).

΄Εξι λόγοι για να μην το χάσουμε:

1. Φέτος γίνεται δεκαπέντε χρονών κι ετοιμάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα με πολλή μουσική, αλλά και εξαιρετικές παράλληλες δράσεις σε συνεργασία με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

2. Η φωτογραφική ομάδα METAPolis παρουσιάζει μια μελέτη πάνω στο ανθρώπινο σώμα και την καθημερινότητα, με τον τίτλο “Truth & Lies”, στις «Δεξαμενές Καθαρισμού». Θα δούμε το σώμα έτσι όπως είναι αλλά κι έτσι όπως εμείς το βλέπουμε, ανάλογα με τη στιγμή, την οπτική γωνία, τα συναισθήματα.

3. Ο γνωστός φωτογράφος Σπύρος Βαγγελάκης αποτύπωσε και παρουσιάζει μουσικές συναντήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό, κυρίως από το χώρο της τζαζ, και αναδεικνύει την παγκοσμιότητα της μουσικής γλώσσας.

4. Επί πέντε ημέρες θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε εκτός από μουσική και τις δημιουργίες του Meet Market στην αίθουσα του «Μηχανουργείου» και στον προαύλιο χώρο.

5. Για πρώτη φορά δεν θα αφήσουμε τα παιδιά στο σπίτι, αφού διοργανώνεται ειδικό πρόγραμμα για μικρούς μουσικόφιλους με τίτλο “Jazz for kids”.

6. Γιατί είναι η ευκαιρία να ταξιδέψουμε σε όλο τον κόσμο, χωρίς εισιτήριο!

Πηγή: clickatlife.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%