Μουσική

13/2/2016 | Category: Μουσική

Λεωνίδας Καβάκος: Ο καλύτερος μουσικός του κόσμου για το 2017!

Ο Λεωνίδας Καβάκος ανακοινώθηκε ως ο νικητής του βραβείου Léonie Sonning Music Prize 2017. Αυτό το πολύ σημαντικό βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο σε έναν διεθνώς αναγνωρισμένο συνθέτη, σολίστα, διευθυντή ορχήστρας ή τραγουδιστή. Από το 1959, η ξεχωριστή λίστα των νικητών αυτού του βραβείου περιλαμβάνει ονόματα – γίγαντες όπως: Sir Simon Rattle, Sir John Eliot Gardiner, Pierre Boulez, Mstislav Rostropovich, Miles Davis, Dietrich Fischer-Dieskau, Benjamin Britten και Leonard Bernstein.
Το βραβείο θα απονεμηθεί σε συναυλία στις 12 Ιανουαρίου 2017 στο Koncerthuset, DR Byen, με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Δανίας υπό τη διεύθυνση του Fabio Luisi, όπου ο Καβάκος θα παίξει κοντσέρτα για βιολί των Γιὀχαν Ζεμπάστιαν Μπαχ, Μπεργκ και Μπραμς.
Ο Λεωνίδας είναι ο 5ος βιολιστής που κερδίζει το συγκεκριμένο βραβείο. Πριν από αυτόν, είχε απονεμηθεί στους Γιεχούντι Μενουχίν (1972), ΄Ιζακ Στερν (1982), Γκίντον Κρέμερ (1989) και Αν-Ζοφἰ Μούτερ (2001).
“Ο Λεωνίδας Καβάκος είναι ένας από τους εκφραστικότερους βιολονίστες που μπορείτε να ακούσετε σήμερα”, είπε ο Esben Tange, διευθυντής του Ιδρύματος Léonie Sonning.
Το βιολί που κατέχει και χρησιμοποιεί ο Λεωνίδας Καβάκος είναι ένα Στραντιβάριους ονόματι  «Abergavenny» κατασκευασμένο το 1724.
Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να τον ακούσετε να μιλάει για το συγκεκριμένο βιολί.

Πηγή: cityportal.gr