Μουσική

Οι Magic De Spell διασκευάζουν Μίκη Θεοδωράκη μαζί με το νέο τους τραγούδι!

today4 Μαΐου, 2023

Background
share close

Κάτω από το γενικό τίτλο «ΣΚΟΤΩΝΩ ΛΕΝΕ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΖΩ» , οι MAGIC DE SPELL μας δίνουν ένα digital single, δύο νέες ηχογραφήσεις. Το ομότιτλο τραγούδι, αλλά και μια διασκευή στο ΣΦΑΓΕΙΟ του μεγάλου και επιδραστικού συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Φανταστείτε πως είμαστε όλοι κλεισμένοι σ’ ένα τεράστιο εστιατόριο και ο καθένας προσπαθεί να κατασπαράξει τον άλλο αντί γεύματος, για να έχει την αυταπάτη ότι ζει. Μέχρι που κάποιος άλλος να κατασπαράξει αυτόν τον ίδιο..

Υπάρχουν στιγμές που οι αδυσώπητοι τίτλοι των τραγουδιών και οι στίχοι φαίνεται να εμπνέουν το απόλυτο χάος, αλλά υπάρχουν επίσης στιγμές που σε ωθούν σε ένα νέο συναρπαστικό τρόπο σκέψης και δράσης.

Τα τραγούδια των MAGIC DE SPELL ήταν συχνά επικεντρωμένα σε τέτοια θέματα, αλλά η ικανότητα της μπάντας να αντιπαραθέτει την οργή και το δράμα με την ανάγκη για ομορφιά, δεν ήταν ποτέ τόσο αποτελεσματική, όσο τώρα εδώ.

Οι στίχοι στο ΣΦΑΓΕΙΟ του Μίκη Θεοδωράκη που είναι γραμμένοι δεκαετίες πριν, δε φέρουν μόνο τη φόρτιση εκείνης της εποχής, αλλά και του σήμερα. Μας βάζουν σε σκέψεις, μήπως απλά συνεχίζουμε να κάνουμε κύκλους γύρω από τον εαυτό μας και τίποτα δεν έχει αλλάξει πραγματικά..

ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ

Σκηνοθεσία Νίκος Σούλης.

Στο δεύτερο τραγούδι, «ΣΚΟΤΩΝΩ ΛΕΝΕ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΖΩ», τη μουσική πάνω σε στίχους Θοδωρή Βλαχάκη, υπογράφει ο μουσικός και φίλος της μπάντας Βασίλης Στάης

ΣΚΟΤΩΝΩ ΛΕΝΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΖΩ

video Γιάννης Καϊμακάμης &The Nightwatchers

«Λέγοντας τη δική μας ιστορία, δεν προσπαθούμε να πούμε την ιστορία όλων των άλλων, ούτε να φτιάξουμε τον κόσμο. Μιλάμε για το πώς φτιάχνουμε τον δικό μας. Θέλουμε οι άνθρωποι που έχουν περάσει από τραύμα, στενοχώρια και απώλεια να αισθάνονται ότι δεν είναι μόνοι τους και είναι δυνατόν να ανακτήσουν τη χαρά μέσω νέων εμπειριών. Αλλά και να αντλήσουν έμπνευση μέσω της στοργής για τη φύση και τους ανθρώπους».

Τα δύο τραγούδια αντικατοπτρίζουν την άγρια ​​κρίση στις δυτικές κοινωνίες ή ίσως και μια σκοτεινή πόρτα στο πίσω δρομάκι στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής. Μεταφέρουν ένα ερώτημα προς όλους μας: ΠΕΣ ΑΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΓΙ’ ΑΥΤΟ».

MAGIC DE SPELL

Μιχάλης Σκαράκης – φωνή

Θοδωρής Βλαχάκης – drums

Γιώργος Αρχοντάκης – μπάσο

Δημήτρης Μποτής – keyboards

Βαγγέλης Θεοδωράκης – κιθάρες

➢ ➢ ➢

Magic de Spell

on Facebook:
https://www.facebook.com/MagicDeSpell/


on Spotify:
https://open.spotify.com/artist/5iTlDpX6IOsh1ZEWxH7Kaz


on Instagram:
https://www.instagram.com/magicdespell_official

On YouTube:

https://www.youtube.com/channel/UCQeTwhpSHmFphlj6AdkI_EQ

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%