Μουσική

Ο Μυστήριος Τύπος κυκλοφορεί το νέο του άλμπουμ «Αποκοπή»

today9 Φεβρουαρίου, 2023

Background
share close

Μυστήριος όπως λέμε ακατάληπτος, αινιγματικός και γεμάτος μυστικά. Τύπος, όχι όπως εννοούμε τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου, αλλά μία φυσικομαθηματική εξίσωση που φανερώνει μια σχέση μεταξύ διαφορετικών αγνώστων, σταθερών και μεταβλητών. Με άλλα λόγια, η ταυτότητα του Μυστήριου Τύπου είναι μία εξίσωση (πάντα αληθής) που περιέχει  μία ανεξήγητη προσήλωση στην τέχνη του, με επιμονή, αυτοπειθαρχία και προσοχή στη λεπτομέρεια.

Η αδιάκοπη προσπάθεια για καλλιτεχνική υπέρβαση γίνεται ορατή τόσο από την προσεκτική οπτικοποίηση του καλλιτεχνικού έργου όσο και μέσα από το επίπεδο της στιχουργικής και εκφραστικής του ικανότητας. Το πρώτο video single με τίτλο «Αλωπεκία» από τον νέο του δίσκο, κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Τσαλαβρέττα και Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη από την ΝΑΠΑΝ  Visual Arts Studio. Στο συγκεκριμένο τραγούδι ο καλλιτέχνης, σε μια βαθιά προσωπική αφήγηση, βγάζει τους δαίμονες του στο χαρτί και τους τραγουδά ώστε να τους εξαγνίσει σε κοινή καλλιτεχνική θέα.

Δείτε το πρώτο βίντεο του album εδώ:

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Νίκος Πετρόπουλος από την Καισαριανή της Αθήνας, έχοντας πίσω από τα decks τον αδερφό του Γιώργο Πετρόπουλο (aka Firmanis), δημιούργησε ένα μικρό μουσικό διαμάντι που σμιλεύτηκε μέσα από αμέτρητα lives στην underground hip hop κοινότητα της πρωτεύουσας.

 Ο νέος του δίσκος με τίτλο «Αποκοπή» κυκλοφορεί από την Sky Vector Music και είναι ένα σκοτεινό μουσικό ταξίδι 8 τραγουδιών, που καταλήγει στο φως. Τους στίχους και την παρουσίαση υπογράφει ο Μυστήριος Τύπος, οι μουσικές παραγωγές ανήκουν στους Gus, Phaser, Zabetman, Vankh, SiMKO, TellingBeatzz, Human Maze, η ηχοληψία και μίξη έγινε από τον JKOne στο Mixdown Studio, mastering πραγματοποιήθηκε από τον Steve Lado, την γραφιστική επιμέλεια και το art direction των εικαστικών του δίσκου ανέλαβε ο Νίκος Λέτσιος, ενώ τις φωτογραφίες που χρησιμοποιήθηκαν τράβηξε η ΝΑΠΑΝ  Visual Arts Studio.

Ακούστε τον δίσκο «Αποκοπή» στις ψηφιακές πλατφόρμες:

https://mystiriostypos.fanlink.to/apokopi

Πρόκειται για μία προσπάθεια του καλλιτέχνη να αποτυπώσει άλλοτε αφαιρετικά και ποιητικά και άλλοτε με αναλυτικό και δομημένο τρόπο το ταξίδι αυτογνωσίας και αυτοεξέλιξης που διανύει. Μέσα από τους στίχους σκιαγραφείται η προσωπική του διαδρομή για να δει τα πράγματα πιο καθαρά, να βρει τη δύναμη να αποδεχθεί όλες τις πλευρές του εαυτού του, και να γίνει ο άνθρωπος που επιλέγει συνειδητά τις αξίες, την οπτική του και τη στάση ζωής του.

Ίσως τελικά ο Μυστήριος Τύπος να μην είναι τόσο μυστήριος, απλά να διαφέρει γιατί τολμά να βουτήξει στο άδυτο της ψυχής του, να ανασύρει βιώματα και ιστορίες και (όχι παραβλέποντας, αλλά) αγνοώντας τον πόνο με επιμονή και εργατικότητα να τα φέρει στο φως για να χαρίσει έμπνευση και κίνητρο σε άλλους να κάνουν το ίδιο.

Ακολουθήστε τον Μυστήριο Τύπο στα Social Media

Facebook | Instagram | YouTube

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%