Μουσική

Ο Κώστας Μακεδόνας τραγουδά από τον Λευκό Πύργο για τη Θεσσαλονίκη

today1 Ιουνίου, 2020

Background
share close

Ο Κώστας Μακεδόνας τραγούδησε από το ψηλότερο σημείο του Λευκού Πύργου, εκεί όπου πραγματοποιείται η έπαρση – υποστολή της ελληνικής σημαίας στέλνοντας το μήνυμα ότι «η Θεσσαλονίκη μένει αισιόδοξη».

Πρόκειται για βιντεοσκοπημένη συναυλία που πραγματοποίησε το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και θα μεταδοθεί από  την ΕΡΤ3 (Παρασκευή 5 Ιουνίου, 21.00) σε μια προσπάθεια να στηρίξει τον πολιτισμό σε αυτή την δύσκολη εποχή χωρίς την παρουσία κοινού.

Ο Κώστας Μακεδόνας, γέννημα θρέμμα της πόλης, όπου ξεκίνησε και τα πρώτα του βήματα στο τραγούδι, επιστρέφει τώρα στην πόλη του με ένα τολμηρό και πρωτότυπο σχέδιο: μια συναυλία που εμπεριέχει 15 εμβληματικά τραγούδια με άμεση αναφορά στη γενέτειρά του: «Όμορφη Θεσσαλονίκη», «Φύσηξε ο Βαρδάρης», «Θεσσαλονίκη», «Σ’ αναζητώ στη Σαλονίκη» είναι μερικά μόνο από αυτά.

Στη συναυλία συμμετέχει φιλικά και η γνωστή ερμηνεύτρια Μαίρη Δούτση καθώς και οι μουσικοί: Κωνσταντίνος Βελλιάδης – μπουζούκι, Χρήστος Γκαΐλας – κοντραμπάσο, Χρήστος Λαρίσης – κιθάρα, Ιωάννης Περδίκης – πλήκτρα, Άγγελος Πετκίδης – ηχοληψία, Αθανάσιος Σοάννης – κρουστά και Αθανάσιος Γκιουλετζής – βιολί.

Συντονισμός μουσικού σχήματος: Ηχόχρωμα

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Φοίβος Πιομπίνος

Γλωσσικά τινα (ΤΙΣΤ΄): η εσφαλμένη χρήση της προστακτικής

       Τα τελευταία χρόνια, μέσα στη γενική κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας, καταργήσαμε  -λόγω βλακώδους απλοποίησης;-   την επέκταση του θέματος  των ρημάτων στους παρελθοντικούς χρόνους της ενεργητικής φωνής, ήτοι τον αόριστο και τον παρατατικό κατά μία συλλαβή, δηλαδή τη συλλαβική αύξηση (λ.χ. γράφω, έ-γραφα, έ-γραψα, παίζω, έ-παιζα, έ-παιξα, τρέχω, έ-τρεχα, έ-τρεξα). Συλλαβική αύξηση παίρνουν εσωτερικά και  τα δισύλλαβα ρήματα, που είναι σύνθετα με προθέσεις, εφόσον η αύξηση ε- τονίζεται: δια-γράφω -  […]

today31 Μαΐου, 2020

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%