Μουσική

09/11/2016 | Category: Μουσική

Οι Dead Can Dance εμπνέονται από την υποψηφιότητα της Ελευσίνας

Οι Dead Can Dance, έχοντας γράψει το δικό τους ξεχωριστό κεφάλαιο στην παγκόσμια μουσική σκηνή, αντλούν συχνά έμπνευση από τον ελληνικό πολιτισμό, ενώ η ιδιαίτερα εκλεκτική αισθητική τους είναι έντονα επηρεασμένη από την ελληνική μουσική – αρχαία και βυζαντινή.
Ύστερα από πρόταση της Ελευσίνας 2021, και συγκεκριμένα της ελευσίνιας δημιουργού Λίας Δήμου, οι Dead Can Dance δημιούργησαν το – δίχως οικονομικές αξιώσεις – «ELEUSIS», μια μουσική σύνθεση εμπνευσμένη από την πόλη και την ιστορία της.

Σκοπός, η υποστήριξη και μετάδοση του οράματος της Ελευσίνας 2021 για τη «Μετάβαση στην EUphoria». Το βίντεο, που πλαισιώνει το «ELEUSIS», αποτελείται από αποσπάσματα λήψεων, που έγιναν στην πόλη της Ελευσίνας κατά την περίοδο του Οκτωβρίου 2016.

 Η κινηματογραφίστρια Mari Shibata (London, UK), αφού περιηγήθηκε στις γειτονιές της Ελευσίνας, αποτύπωσε στιγμές της, εμπνευσμένη από το όραμα της Ελευσίνας 2021. Η αποτύπωση της πόλης από ψηλά έγινε από τον Ελευσίνιο Λάμπρο Ντοβίνο.

 Συντελεστές παραγωγής

Λία Δήμου (sound artist / Eλευσίνα, Ελλάδα – currently based στο Λονδίνο, ΗΒ):  ιδέα – οργάνωση – επίβλεψη. Mari Shibata (δημοσιογράφος & κινηματογραφίστρια / Λονδίνο, ΗΒ): κινηματογράφηση – σκηνοθεσία – μοντάζ. Λάμπρος Ντοβίνος (film editor / Eλευσίνα, Ελλάδα): εναέριες λήψεις. Γιάννης Τσιατσιάνης (Eλευσίνα, Ελλάδα): τοπικός συντονιστής κινηματογράφησης και παραγωγής.

 

 

Στίχοι

Oh come calmly

Over the ocean I beckon to thee

I blow seeds of love to be

Born of my heart

Sown on the breeze

All I fondly know

Pales upon sails of your sweet gentle flow

How our love will grow

Crowned upon swans

Calling home

The love you hide inside

Has nowhere to run and nowhere to hide

I can see it in your eyes

Your empty hearts and your wasted lives

All I fondly know

Pales upon sails of your sweet gentle flow

How our love will grow

Crowned upon swans

Calling home

 

Πηγή: naftemporiki.gr