Μουσική

28/9/2016 | Category: Μουσική

Το πασίγνωστο μωρό του «Nevermind» των Nirvana 25 χρόνια μετά

Το θρυλικό άλμπουμ «Nevermind» κλείνει φέτος τα 25 χρόνια κυκλοφορίας και επιτυχίας. Μαζί με το άλμπουμ την τιμητική του έχει φυσικά και το ανεπανάληπτο εξώφυλλο με το μωρό.

Με αφορμή αυτή την επέτειο των 25 χρόνων από την κυκλοφορία του άλμπουμ, το όχι και τόσο… μωρό πια φωτογραφίζεται ξανά μέσα σε πισίνα, αναβιώνοντας έτσι το χαρακτηριστικό εξώφυλλο.

Ο Spencer Elden φωτογραφήθηκε από τον bρετανικής καταγωγής φωτογράφο John Chapple ευτυχώς με ρούχα τελικά γιατί όπως στην αρχή είχε συζητηθεί, υπήρχε το σκεπτικό να φωτογραφηθεί ακριβώς όπως 25 χρόνια πριν, δηλαδή γυμνός!

“Η επέτειος σημαίνει πολλά για εμένα. Είναι περίεργο ότι το έκανα αυτό για πέντε λεπτά όταν ήμουν τεσσάρων μηνών και έγινε μια φωτογραφία σύμβολο”, λέει ο Spencer.

nevermind-baby1

Πριν από 25 χρόνια, ο τεσσάρων μόλις μηνών τότε Elden βρέθηκε να ποζάρει για το εξώφυλλο ενός άγνωστου -τότε- συγκροτήματος ύστερα από επιθυμία του φωτογράφου Kirk Weddle. Οι γονείς του ανταμείφθηκαν για αυτό με 200 δολάρια!

 

Μέχρι σήμερα το θρυλικό “Neveremind” έχει πουλήσει πάνω από 30 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, ενώ μας έχει χαρίσει τεράστια τραγούδια όπως τα “Come as you are” και “Smells like teen spirit”.

nevermind-1000x500