Μουσική

Ποιος θέλει να χρηματοδοτήσει ντοκιμαντέρ με τους Jack White και Bob Dylan;

today4 Αυγούστου, 2015

Background
share close

Οι δημιουργοί ενός ντοκιμαντέρ για τη μουσική σκηνή του Σικάγου, στους οποίους περιλαμβάνονται ο Τζακ Χουάιτ και ο Μπομπ Ντύλαν , αναζητούν οικονομική βοήθεια για την εξασφάλιση των πνευματικών δικαιωμάτων της μουσικής που θα τιμήσουν με το εγχείρημα.

Το “Born In Chicago”, σκηνοθετημένο από τον Τζόν ΄Αντερσον (John Anderson), καταγράφει την πρόοδο του είδους όπως εξελίχθηκε στην πόλη τις δεκαετίες του ’50 και του ’60.

Οι ιθύνοντες έχουν ξεκινήσει μια καμπάνια στο PledgeMusic για να συγκεντρώσουν χρήματα και να εξασφαλίσουν τα δικαιώματα του αρχείου που θα χρησιμοποιηθεί. Η καμπάνια θα είναι ενεργή μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου και όσοι συμμετέχουν θα μπορούν να λάβουν merchandise όπως αντίτυπα της ταινίας, ρούχα και ένα συλλεκτικό box set σε πολλά formats, φυσικά και σ βινύλιο.

Όσο για αυτούς που θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, θα αποκτήσουν σπανιότερα αντικείμενα, όπως αφίσες, μια ευκαιρία να συνομιλήσουν μέσω Skype με τον πιανίστα Barry Goldberg, εισιτήρια για την πρεμιέρα της ταινίας, είσοδο στο after party και κιθάρες υπογεγραμμένες από τους  θρύλους των μπλουζ Elvin Bishop και Rick Reed.

To ντοκιμαντέρ θα περιλαμβάνει συνεντεύξεις και performances από καλλιτέχνες, όπως οBB King, ο Muddy Waters, o Steve Miller, ο Eric Burdon, ο Sam Lay κ.ά.

Ο αφηγητής του ντοκιμαντέρ Marshall Chess, σε μια συνέντευξή του στους NY Times, δήλωσε: “Είναι σημαντικό να ξέρουμε την πραγματική ιστορία, όχι αυτή που θα παρουσίαζε το ΧόλλυγουντΕίναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της αμερικανικής ιστορίας και της δημιουργικής ιστορίας του Σικάγου, την οποία αγνοούσαμε τόσο καιρό, γιατί ήμασταν απασχολημένοι με το να φτιάχνουμε δίσκους”.

Πέρα από τη χρηματοδότηση, η ταινία είναι  έτοιμη και έχει προβληθεί στο South By Southwest και στο Chicago Blues Festival.

Πηγή: clickatlife.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%