Μουσική

«Queen Οn Αir»: Οι συνεδρίες των Queen στο BBC κυκλοφόρησαν

today10 Νοεμβρίου, 2016

Background
share close

Οι ηχογραφήσεις των ανυπέρβλητων Κουήν από τις συνεδρίες του BBC συγκεντρώνονται μαζί και κυκλοφορούν στο ίδιο άλμπουμ.

Οι θρυλικοί Κουήν βρίσκονται «On Air» με την κυκλοφορία ενός διπλού CD με τις ζωντανές εκτελέσεις των «BBC Sessions».

Η αλματώδης άνοδος του συγκροτήματος κατά τη δεκαετία του 1970 έχει παρουσιαστεί επαρκέστατα. Από το λαμπρό και φιλόδοξο παρθενικό τους άλμπουμ το 1973 έως τη δουλειά που τους έβαλε στο δρόμο της καταξίωσης, το «A Night At The Opera» του 1975 και έπειτα, οι Κουήν χάραξαν μία ξεχωριστή ατραπό ως το πιο ιδεολόγο, εφευρετικό και χαρισματικό συγκρότημα εκείνης της επικής δεκαετίας.

Όμως υπάρχει ένα μέρος από τον ιστορικό ρου των Κουήν στη δισκογραφία, στο οποίο δεν έχει πέσει το αντίστοιχο άπλετο φως. Μεταξύ του Φεβρουαρίου 1973 και του Οκτωβρίου 1977, το εμβληματικό συγκρότημα του μύθου Freddie Mercury ηχογράφησε έξι ραδιοφωνικές συνεδρίες αποκλειστικά για το βρετανικό δίκτυο του BBC.

Οι 24 ηχογραφήσεις εκείνων των συνεδριών – ορόσημο περιλαμβάνουν εναλλακτικές εκδοχές των singles με τα οποία έκαναν ντεμπούτο, μοναδικές λήψεις από κλασικά τραγούδια των δίσκων τους και ακόμα μία ριζικά ανανεωμένη παρουσίαση ενός εκ των δημοφιλέστερων ύμνων τους που δεν είχε περιληφθεί προηγουμένως σε καμία ηχογραφημένη σε στούντιο κυκλοφορία.

Για πρώτη φορά, οι έξι συνεδρίες των Κουήν στο BBC συμπεριλαμβάνονται σε μία δισκογραφική έκδοση με το «Queen On Air» που κυκλοφορεί από τις 4 Νοεμβρίου με την ετικέτα της Virgin EMI και διατίθεται σε διπλό CD, τριπλό μακράς διαρκείας  βινύλιο και σε ένα πολυτελές σετ έξι CD με έξτρα υλικό από ηχογραφήσεις συναυλιών και ραδιοφωνικών συνεντεύξεων.

Το «Queen On Air» είναι κάτι παραπάνω από μία συλλογή σπάνιων ηχογραφήσεων, είναι ένα ένδοξο στιγμιότυπο της διόγκωσης ενός θρύλου.

Οι ηχογραφήσεις του άλμπουμ αποκαταστάθηκαν σχολαστικά από τον μηχανικό των Κουήν, τον Kris Fredriksson, και υποβλήθηκαν σε mastering από τον βραβευμένο με Grammy Adam Ayan. Η λίστα των τραγουδιών

Ακούστε το άλμπουμ:

Πηγή: hit-channel

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%