Μουσική

Radiohead|Ακούστε το ακυκλοφόρητο τραγούδι τους για το Spectre

today7 Ιανουαρίου, 2016

Background
share close

Οι Radiohead μας παρουσιάζουν το τραγούδι «Spectre» που έγραψαν για την ομώνυμη ταινία Τζέιμς Μποντ.

 

Κάθε φορά που φτάνει η στιγμή κυκλοφορίας μιας νέας ταινίας  Τζέιμς Μποντ, έρχονται στο προσκήνιο και τρία βασικά ερωτήματα σχετικά με αυτή. Πρώτον, ποιον θα δούμε στον πρωταγωνιστικό ρόλο, σε περίπτωση που αυτό αλλάζει. Στη συνέχεια ποιο θα είναι αυτή τη φορά το Bond Girl. Και τέλος, ένα ακόμη πολύ βασικό ερώτημα: ποιος θα αναλάβει τη μουσική επένδυση της ταινίας, καθώς και αυτό παίζει  πολύ σημαντικό ρόλο στις ταινίες Τζέιμς Μποντ.

Ακούσαμε ξανά και ξανά το «Writing’s on the Wall» του Sam Smith που πλαισίωσε μουσικά την ταινία Spectre, αυτό που δεν ξέραμε όμως είναι ότι και στους Radiohead είχε γίνει πρόταση να δημιουργήσουν το soundtrack της συγκεκριμένης ταινίας και το έκαναν.

Η δημιουργία του τραγουδιού έναρξης μιας ταινίας Τζέιμς Μποντ είναι μεγάλο γεγονός, γι’ αυτό οι παραγωγοί της ταινίας ζητούν μια μουσική πρόταση από διάφορους καλλιτέχνες και επιλέγουν τελικά το τραγούδι που τους αρέσει περισσότερο και ταιριάζει πιο πολύ με την ταινία. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν τραγούδια σπουδαίων καλλιτεχνών που γράφτηκαν για την ταινία και δεν ακούστηκαν ποτέ. Μεταξύ τούτων και το «Spectre» των Radiohead. Το συγκρότημα αποφάσισε λοιπόν να κάνει ένα χριστουγεννιάτικο δώρο στους θαυμαστές του και να κυκλοφορήσει το τραγούδι που γράφτηκε από αυτούς για την ομώνυμη ταινία Τζέιμς Μποντ και δεν χρησιμοποιήθηκε τελικά.

Ακούστε το:

 

Και εδώ ακούμε ξανά το “Writing’s on the Wall” για όσους ενδιαφέρονται να συγκρίνουν τα δύο τραγούδια μεταξύ τους. Εσείς ποιο θα επιλέγατε;


Source: cinemablend.com

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%