Δισκοπωλείον η Χάρις: ανοιχτό 11με1

Σαν Σήμερα το 1969 κυκλοφορεί ο ένατος δίσκος του Μπομπ Ντύλαν με τίτλο “Nasville Skyline”.

today9 Απριλίου, 2019

Background
share close

•Ο δίσκος αποτελεί την πλήρη στροφή του Ντύλαν στην κάντρυ μουσική, ακριβώς όπως έκανε στον προηγούμενό του δίσκο John Wesley Harding.
Το χαρακτηριστικό στον δίσκο αυτό είναι η εντελώς αλλαγμένη φωνή του Μπομπ Ντύλαν, ο οποίος είχε κόψει εκείνο το διάστημα το κάπνισμα και παρουσιάζεται με μία τενορίστικη και αγνώριστη φωνή.

•O δίσκος “Nasville Skyline” προωθήθηκε και από τον Τζόννυ Κας στην τηλεοπτική του εκπομπή “The Johnny Cash Show” στις 7 Ιουνίου, με τον οποίο μέσα στον δίσκο μοιράζονται το τραγούδι “Girl from the North Country“.

https://www.youtube.com/watch?v=g77wH68dFC8

•Ο Kρις Κριστόφφερσον λέει χαρακτηριστικά: “Η γενιά μας χρωστάει στον Μπομπ Ντύλαν την καλλιτεχνική της ζωή, επειδή άνοιξε όλες τις πόρτες στο Nasville όταν έκανε το Blonde on Blonde και το Nasville Skyline. Η σκηνή της κάντρυ μουσικής ήταν πολύ συντηρητική έως ότου ήρθε εκείνος. Έφερε μαζί του ένα ολοκαίνουργιο ακροατήριο. Άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος έβλεπε την κάντρυ”.

•Ο Nasville Skyline είναι ένας από τους δίσκους του Ντύλαν με τις περισσότερες πωλήσεις. Τα singles που ξεχώρισαν από τον δίσκο είναι:

“Lay Lady Lay”, “Girl From The North Country” (ντουέτο με τον Τζόννυ Κας) “Tonight I’ll Be Staying Here With You“, “I Threw It All Away“.

Γράφει η Χαρούλα Νικολαΐδου

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%