Μουσική

Τα μυστικά αρχεία του Μπομπ Ντίλαν

today4 Μαρτίου, 2016

Background
share close

Περισσότερα από 6.000 αντικείμενα περιέχει μία συλλογή του Μπομπ Ντίλαν, που έως τώρα την κρατούσε μακριά από τη δημοσιότητα και που θα εκτεθεί πλέον στην πόλη Τάλσα της Οκλαχόμας.

Η συλλογή περιλαμβάνει αντικείμενα από την πρώτη εμφάνιση του Ντίλαν στη μουσική σκηνή και εκτείνεται σε πολλές δεκαετίες της μακρόχρονης σταδιοδρομίας του, με ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις, βίντεο από συναυλίες, χειρόγραφους στίχους και επιστολές, ταινίες, φωτογραφίες, μουσικά όργανα και πολλά άλλα κειμήλια.

Ο Τζορτζ Κάιζερ, από το Ίδρυμα για την Οικογένεια και το Πανεπιστήμιο της Τάλσα, αγόρασε την συλλογή, η οποία εκτιμάται στα 15 με 20 εκατ. δολάρια. Η συλλογή βρίσκεται, όπως αναφέρουν οι Νιου Γιορκ Τάιμς, καθ’οδόν προς την Οκλαχόμα και θα αποκτήσει μόνιμη στέγη στο Brady Arts District, της Τάλσα, ύστερα από δύο χρόνια, αφού πρώτα καταγραφεί και ψηφιοποιηθεί.

Σύμφωνα με τους Τάιμς το υλικό της συλλογής είναι περισσότερο από ό,τι μπορούσαν να φανταστούν οι ειδικοί που μελετούν τη ζωή του Ντίλαν, που πλέον είναι 74 χρόνων, και προσφέρει μία συνολική εικόνα της ζωής ενός φανερά μυστικοπαθούς μουσικού.

Πηγή: ΑΠΕ

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%