Μουσική

«Terro Sangui» | Ακούστε το πρώτο single του άλμπουμ “Anemone” του Eurotoire: Equaliser

today28 Φεβρουαρίου, 2023

Background
share close

Eurotoire feat. Colorgraphs & NoomRa

«Terro Sangui»

Ακούστε το πρώτο single του άλμπουμ “Anemone” του προγράμματος Eurotoire: Equaliser (EU:EQ)που έχει στόχο να σπάσει τα στερεότυπα και να θέσει νέα πρότυπα στη μουσική βιομηχανία.

H δεύτερη κυκλοφορία του Eurotoire: Equaliser (EU:EQ), του προγράμματος τραγουδοποιίας της Louvana Records,  είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας έξι παραγωγών-τραγουδοποιών. Έξι γυναίκες καλλιτέχνες, από πέντε διαφορετικές χώρες, εντελώς άγνωστες μεταξύ τους, συναντήθηκαν για πρώτη φορά  με στόχο να γράψουν και να ηχογραφήσουν ένα ολόκληρο δίσκο από την αρχή. Μια πρώτη ματιά σε αυτό το δίσκο είναι το επερχόμενο, πρώτο single τους «Terro Sangui», μια τολμηρή απεικόνιση της εμπειρίας μιας γυναίκας στη σημερινή εποχή.

To “Anemone” κυκλοφορεί στις 3 Απριλίου σε όλες τις διαδικτυακές πλατφόρμες

Το EU:EQ ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2022 με την πρώτη συνάντηση να γίνεται το Σεπτέμβριο στη Λευκωσία. Μετά από μια ανοιχτή πρόσκληση, έξι επιλεγμένοι καλλιτέχνες υπο-εκπροσωπούμενων φύλων από υπο-εκπροσωπούμενες ευρωπαϊκές περιοχές συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά με σκοπό να συνεργαστούν. Ο πρωταρχικός στόχος του πρότζεκτ ήταν να υποστηρίξει αναδυόμενα ταλέντα, φέρνοντας τα μαζί σε ένα ασφαλές περιβάλλον και δίνοντας χώρο στη δημιουργικότητά τους. Ποθητό αποτέλεσμα είναι η μουσική βιομηχανία να μπορεί επωφεληθεί από ένα διαφορετικό εργατικό δυναμικό και να αρχίσει να επιτυγχάνει μεγαλύτερη ισορροπία και ισότητα στο χώρο.

Οι έξι παραγωγοί-τραγουδοποιοί συναντήθηκαν το Νοέμβριο του 22 για δεύτερη φορά ώστε να πραγματοποιήσουν τις τελευταίες ηχογραφήσεις των τραγουδιών τους στο Studio eleven63 και ταυτόχρονα έξι επιλεγμένες επαγγελματίες μουσικών μέσων ενημέρωσης συμμετείχαν στη συνάντηση για να προσφέρουν πολύτιμη βοήθειά στην παραγωγή και προώθηση του άλμπουμ, καθώς και στη συζήτηση για την κοινωνική πτυχή του προγράμματος. Μέσα από αυτή τη συνάντηση αποδεικνύεται ότι στοιχεία όπως η μουσική και η ταυτότητα φύλου μπορούν να φέρουν κοντά δώδεκα διαφορετικές προσωπικότητες. Δώδεκα άγνωστες γυναίκες που αρχικά έψαχναν να γίνουν κατανοητές από την ομάδα, έφυγαν από την Κύπρο με ένα νέο σκοπό και μια καινούρια κοινότητα.

Το «Terro Sangui», γραμμένο και ερμηνευμένο από τη βουλγαρικής καταγωγής παραγωγό NoomRa και την Ελληνίδα παραγωγό colorgraphs, αναφέρεται στην επείγουσα ανάγκη να συντρίψουμε τις παρωχημένες κοινωνικές και ανθρωπογενείς δομές.  Μιλά για τον επαναπροσδιορισμό της ύπαρξή μας και την ανακατεύθυνση της δεινής μοίρας της γης και της ανθρωπότητας.

EU:EQ MMPs: Maria Hadjiloizou (Cyprus), Marija Vitas (Serbia), Monika Wk (Poland / Spain)
Tanya Korenika (Latvia / Estonia), Tereza Morich (Germany), Liza-Marie Peronne (France)
Executive Producers: Andreas Trachonitis, Lefteris Moumtzis
Recording/Mixing: Studio eleven63, Cyprus
Mastering: Yiannis Christodoulatos at Sweetspot Productions, Greece
Album and singles Cover: Demetris Loutsios
Design: Philippos Vasiliades


www.eurotoire.com
Facebook: https://www.facebook.com/louvana
Instagram: https://www.instagram.com/louvanarecords/
YouTube: https://www.youtube.com/@Louvanarecords

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%