Δισκοπωλείον η Χάρις: ανοιχτό 11με1

Vagina Lips – Generation Y | Εντυπώσεις από τον δίσκο

today18 Νοεμβρίου, 2018

Background
share close

Ο Δημήτρης Πολιούδης aka Jimmy Lips είναι από τη Θεσσαλονίκη και αυτός που αποτελεί το project Vagina Lips.

Ο δεύτερος δίσκος του κυκλοφόρησε στις 12 Νοεμβρίου του 2018 και έχει τίτλο “Generation Y”.

Μας θυμίζει μία ιδιότητα στη μουσική που ομολογουμένως κάπου έχει ξεχαστεί. Τον χορό! Δεν γνωρίζω αν ο Δημήτρης το έχει κατα νού αυτό κάθε φορά που δημιουργεί ένα συνολικό project ή μεμονωμένα τραγούδια. Όλος σχεδόν ο δίσκος είναι χορευτικός. Χαρούμενος μέσα σε στίχους που μπορεί να καταθέτουν τους πιο σκοτεινούς προβληματισμούς. Όπως όμως χαρακτηρίζει εδώ και δεκαετίες τη μουσική σκηνή της dream pop – synth poppost punk η πιο σκοτεινή πλευρά μπορεί να χορευτεί μέχρι τελικής πτώσης ( να φανταστώ τι μπορεί να συμβαίνει στα live; )

80’s Teen Movie

με Cure ατμόσφαιρα εξαιτίας του μπάσσου και των drums. Στιγμή αναλαμπής του δίσκου που αυτόματα δυναμώνεις την ένταση. Από τα καλύτερα του δίσκου.

Μία σημαντική για εμένα αναφορά στο μεράκι της εταιρείας Inner Ear Records , να κυκλοφορεί τη μουσική των καλλιτεχνών και σε βινύλιο, ( με επιλογή χρώματος κι όλας ) , πέρα από CD και τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες. Είναι μεράκι επειδή η κίνηση αυτή και κόστος έχει και αναρωτιέμαι αν έχει κέρδος. Απευθύνεται όμως σε όλους τους μουσικόφιλους. Και το πιο σημαντικό, δίνει αξία στους ίδιους τους καλλιτέχνες. Τέλεια εξώφυλλα, φροντισμένο υλικό στο εσωτερικό και όμορφο βινύλιο. Και ναι, όλα παίζουν ρόλο.

Skies Falling On me

το κλείσιμο του δίσκου, θα μπορούσε να διαρκεί δέκα λεπτά.  Θα μπορούσε η βρώμικη κιθάρα και η ομίχλη των synth να τραβήξει κι άλλο κι άλλο. Μαζί με την πιο ψυχική στιγμή στα φωνητικά του Jimmy.

Ο Δημήτρης Πολιούδης σε συνέντευξη αναφέρει πως το σημαντικότερο είναι η κατάθεση ψυχής για έναν καλλιτέχνη περισσότερο από οποιαδήποτε μουσική κατάρτιση. Εδώ όμως έχουμε έναν συνδυασμό αληθινής κατάθεσης, μαζί με εξαιρετικά φωνητικά από τον ίδιο, τόσο τεχνικά όσο και από άποψη αμεσότητας-ψυχής.  Σου δίνει τον στίχο στο πιάτο. Θέλεις να ψάξεις τους στίχους σε περίπτωση που κάτι σου ξέφυγε.

Boy June

Αγαπημμένο από την πρώτη ακρόαση και με τη μία προσθήκη στην Playlist του NGradio.

Destroy Me 

Το ερωτικό και πιο αργό τραγούδι του δίσκου.

Και κλείνοντας ένα tip: για τους παλαβούς που αν μπορούσαν θα άκουγαν έναν δίσκο και ανάποδα προκειμένου να ρουφήξουν τα πάντα μέσα από αυτόν,  στην ηλεκτρονική του μορφή πατάς το κουμπάκι Τυχαία Αναπαραγωγή και ακούς το ίδιο ευχάριστα όλο τον δίσκο ( είναι κάτι που το κάνω πάντα στις ακροάσεις μου , για να δω αν στέκει έτσι ένας δίσκος ).

Καλή επιτυχία στον Jimmy Lips, Δημήτρη Πολιούδη και το project Vagina Lips. Μόνο τα καλύτερα.

|Γράφει η Χαρούλα Νικολαΐδου|

 

_______________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%