Μουσική

ΥοuTube Music: Η νέα μουσική πλατφόρμα με την σφραγίδα του YouTube

today13 Νοεμβρίου, 2015

Background
share close

Tην εφαρμογή της για ακρόαση μουσικής (και όχι μόνο) μέσω των κινητών τηλεφώνων παρουσίασε η Google, με το YouTube Music να ξεκινά πιλοτικά την λειτουργία του σήμερα στην Αμερική

Ήταν προφανώς θέμα χρόνου, έχοντας μία τόσο τεράστια βάση μουσικών βίντεο, το YouTube να προχωρήσει στην δημιουργία μιας αμιγώς μουσικής πλατφόρμας, στα πρότυπα του Spotify και λοιπών αντίστοιχων εφαρμογών.

Το YouTube Music ξεκινά σήμερα την παρουσία, προσφέροντας τα βίντεο κλιπ των τραγουδιών κάτω από ένα νέο User Inteface, χωρίζοντας τα τραγούδια σε τρεις ενότητες: Ηome (όπου υπάρχουν τα προτεινόμενα τραγούδια για την ημέρα), το What’s Hot (για όλα τα νέα και πολύ δημοφιλή τραγούδια) και το Liked (όπου όπως είναι προφανές υπάρχουν τα τραγούδια που έχει κάνει like ο χρήστης).

Στις υπηρεσίες που παρέχει η νέα πλατφόρμα είναι η παρουσίαση βίντεο από συναυλίες ή εκπομπές της τηλεόρασης, βίντεο μαζί με τους στίχους τους, γρήγορη αναζήτηση, «κανάλια» χρηστών με τραγούδια που μοιάζουν με αυτά που ψάχνει ο χρήστης, κ.λπ.

Η νέα εφαρμογή είναι δωρεάν διαθέσιμη έχοντας όμως διαφημίσεις, ενώ κατά τα πρότυπα του YouTube Red με 9,99 δολάρια τον μήνα, θα μπορεί να αφαιρέσει τις διαφημίσεις, αλλά θα έχει και άλλες παροχές όπως για παράδειγμα να μπορεί να παίζει το τραγούδι χωρίς να χρειάζεται να βλέπει το βίντεο, ή θα μπορεί να τα αποθηκεύει για ακρόαση αργότερα χωρίς και πάλι να χρειάζεται να βρίσκεται συνδεδεμένος με το διαδίκτυο.

Το ΥοuTube Music είναι αυτή την στιγμή διαθέσιμο για συσκευές iOS και Android στην Αμερική, όπου μάλιστα θα μπορεί κάποιος να κάνει δοκιμή της επί πληρωμής υπηρεσίας για 14 ημέρες (έχοντας παράλληλα πρόσβαση και στο YouTube Red και στο Google Play Music All Access). Αργότερα μέσα στην χρονιά, και ανάλογα την εμπειρία που θα συγκεντρωθεί από την χρήση της στην Αμερική, η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη και σε άλλες χώρες στον κόσμο.

Πηγή: protothema.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%