NG News

Ο σπουδαίος φιλέλληνας Jimmy Jamar την Τετάρτη 17/01 στον NGradio.gr!

today13 Ιανουαρίου, 2018

Background
share close

O Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες,  σπουδαίος φιλέλληνας Jimmy Jamar, θα είναι στον Ngradio.gr την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου στις 10:00!

 

Λίγα λόγια για τον Jimmy Jamar

Με ένα σπουδαίο έργο να τον ακολουθεί σε όλη του την πορεία, ο Jimmy Jamar εξακολουθεί να αποδεικνύει έμπρακτα την αγάπη του για τη χώρα μας, ειδικά μέσα στην δύσκολη εποχή της κρίσης, καταφέρνοντας με επιτυχία να ενισχύει την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, συγκεντρώνοντας παράλληλα χρήματα τα οποία διοχετεύονται σε κοινωφελείς οργανισμούς στην Ελλάδα.

Ο Jimmy Jamar ερωτεύτηκε την Ελλάδα σε ηλικία δεκαέξι ετών. Ανώτατο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνεχώς αγωνίζεται για την προσέγγιση των πολιτών στην Ευρώπη, δεν έπαψε ούτε μια στιγμή να ενδιαφέρεται για τη δεύτερη πατρίδα του.

Η προσωπική του σχέση αγάπης με την Ελλάδα μετρά 50 χρόνια, έχει παντρευτεί Ελληνίδα και επισκέπτεται τη χώρα μας πολύ συχνά. To 2014 κυκλοφόρησε το βιβλίο του «Letters to Byron», «Επιστολές στον Λόρδο Βύρωνα», μια μορφή ημερολογίου που απευθύνει στον Λόρδο Βύρωνα, «Πιστεύω ότι κατανοώ τη χώρα σας πολύ καλά και την πολυπλοκότητα της», δήλωσε.

              

 

«12 ώρες για την Ελλάδα»

Εμπνευστής του Συλλόγου «12 Ώρες για την Ελλάδα», ο Τζίμι Τζαμάρ, (Βέλγος στην υπηκοότητα) πήρε την πρωτοβουλία να κινητοποιήσει πολίτες εγκατεστημένων στις Βρυξέλλες διαφόρων εθνικοτήτων, με στόχο να σταλεί στον ελληνικό λαό ένα έμπρακτο μήνυμα αλληλεγγύης και φιλίας σε καιρούς κρίσης.

Ο σύλλογος εδρεύει στις Βρυξέλλες και έχει  στόχο την συγκέντρωση κεφαλαίων για την υποστήριξη οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα στους τομείς της εκπαίδευσης, της υγειονομικής περίθαλψης και της καταπολέμησης της φτώχιας.

«Το ξεκίνησα γιατί είμαι φίλος της Ελλάδας. Έρχομαι στην Ελλάδα, εδώ και 50 χρόνια και είμαι πολύ δεμένος με αυτή τη χώρα».

Εδώ και τέσσερα χρόνια ο Σύλλογος «12 ώρες για την Ελλάδα» συνεργάζεται με το Ίδρυμα International Foundation for Greece με σκοπό τη στήριξη ενός από τους στόχους του Ιδρύματος και συγκεκριμένα το πρόγραμμα “Πετρέλαιο θέρμανσης για σχολεία”. Στόχος του προγράμματος είναι η διάθεση των χρημάτων που συγκεντρώνονται για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης σε σχολεία στην βόρειο Ελλάδα κυρίως.

Στις συναυλίες που έχουν διοργανωθεί έχουν συμμετάσχει μεγάλοι Έλληνες καλλιτέχνες όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Βασίλης Λέκκας, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Πάνος Μουζουράκης, ο Παντελής Θαλασσινός, η Σοφία Παπάζογλου, κ.α.

Από την 1η Μαρτίου 2012 ο Jimmy Jamar έχει αναλάβει καθήκοντα επικεφαλής της  Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες. Όλη επαγγελματική του καριέρα και πορεία επικεντρώθηκε στην επικοινωνία και ειδικότερα στους τρόπους ενίσχυσης των δεσμών μεταξύ των θεσμικών οργάνων της ΕΕ και των ευρωπαίων πολιτών. Ξεκίνησε πολλά καινοτόμα πρότζεκτ όπως η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα ΜΜΕ, η Netd@ys, η εκστρατεία «Νεολαία σε κίνηση» και η Ευρωπαϊκή Ημέρα Εργασίας.

Ήταν επίσης υπεύθυνος για δύο Ευρωπαϊκά Έτη: «Ευρωπαϊκό Έτος Διά Βίου Μάθησης» το 1996 και «Ευρωπαϊκό Έτος Κινητικότητας των Εργαζομένων» το 2006.

Από την ένταξή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 1994 εργάστηκε διαδοχικά στις Γενικές Διευθύνσεις που είναι αρμόδιες για την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό, τον Τύπο και την Πληροφόρηση, την Έρευνα και την Καινοτομία, και, από το 2005 έως το 2011, την απασχόληση, τις κοινωνικές υποθέσεις και την ένταξη.

Πριν από την ένταξή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο κ. Jamar σπούδασε Νομικά και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο της Λουβαίν, το Κολλέγιο της Ευρώπης στη Μπρυζ και το Μεταπτυχιακό Ινστιτούτο Διεθνών Σπουδών στη Γενεύη. Στη συνέχεια πέρασε 10 χρόνια στο Κολλέγιο της Ευρώπης ως βοηθός του Πρύτανη και Διευθυντή Μελετών.

Έχει επίσης λάβει υποτροφία στη Σχολή Προηγμένων Διεθνών Σπουδών του Johns Hopkin στην Ουάσιγκτον DC και ήταν Συνεργάτης Jean Monet στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας το 1988-1989.

Το 1989 εισήλθε στην Coopers & Lybrand (τώρα PriceWaterhouseCoopers), όπου πέρασε πέντε χρόνια στη διαχείριση του δικτύου του Euro Info Centre, ένα εργαλείο που διευκόλυνε τη συμμετοχή μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα προγράμματα της ΕΕ.

Η εμπειρία του Jamar στην επικοινωνία με τους πολίτες και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έδωσε νέα ώθηση το 2013, με το Ευρωπαϊκό Έτος των πολιτών, όπου ξεκίνησε μια σειρά από διαλόγους μεταξύ των Επιτρόπων της ΕΕ και του κοινού πάνω σε επίκαιρα θέματα της ΕΕ. Είναι πλέον ένας από τους συντονιστές του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης.

Αυτή την Τετάρτη στις 10:00 ο Jimmy Jamar θα είναι κοντά μας για μία ξεχωριστή συνέντευξη!

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%