Ο NG προτείνει

9ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας | Η μεγαλύτερη Γιορτή της Μουσικής στην περιφέρεια

today4 Νοεμβρίου, 2019

Background
share close

Η μεγαλύτερη Γιορτή της Μουσικής στην περιφέρεια

έρχεται για ένατη χρονιά στην πόλη της Καλαμάτας

Με μοναδικές εκδηλώσεις κάθε μήνα 

από τον Νοέμβριο μέχρι και τον Απρίλιο

Με κορυφαίους σολίστ και δεξιοτέχνες από την Ελλάδα και τον κόσμο

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας διοργανώνεται για ένατη χρονιά φέτος, με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και συναυλιών που διαρκούν από τον Νοέμβριο 2019 έως και τον Απρίλιο 2020 με νέους και καταξιωμένους καλλιτέχνες και δεξιοτέχνες της κιθάρας – και όχι μόνο- από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συναυλίες, σεμινάρια, παρουσιάσεις, gala κιθάρας και μουσικοί διαγωνισμοί κιθάρας είναι μερικές μόνο από τις εκδηλώσεις που θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό της πόλης, καθώς και οι επισκέπτες της. Κάθε μήνα, παρουσιάζονται δύο μουσικές εκδηλώσεις σε τρεις υπέροχους πολιτιστικούς χώρους της Καλαμάτας: στο Αμφιθἐατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», στο Studio Μεγάρου Χορού και στο Αμφιθέατρο Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας.

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας διοργανώνεται από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση «ΦΑΡΙΣ», το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών και Φίλων των Δημοτικών Καλλιτεχνικών Σχολών Καλαμάτας, «ΤΕΡΨΙΣ» υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του καθηγητή Αντώνη Κουφουδάκη και την επιμέλεια του διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Στάθη Γυφτάκη. Τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.

Πραγματοποιείται προς τιμήν του μεγάλου σολίστ, συνθέτη και παιδαγωγού της κιθάρας, με διεθνή αναγνώριση, του Γεράσιμου Μηλιαρέση, μαθητή του θρυλικού Andres Segovia.

Ακολουθεί αναλυτικό πρόγραμμα των προσεχών εκδηλώσεων:

Κυριακή  10 Νοεμβρίου 2019 ώρα 21:00

Αμφιθέατρο Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας  (οδός Υπαπαντής 23)

«H Κιθάρα  της πόλης»

Ένα μοναδικό Gala κιθάρας με τη συμμετοχή τριών αξιόλογων σολίστ: του Γιώργου Χόχωλη, του Θοδωρή Παναγόπουλου και του Αντώνη Κουφουδάκη. Παρουσιάζουν έργα των: L.Brouwer, R.Dyens, I. Albeniz, M.C.Tedesco και Θ.Παναγόπουλου. Φιλική συμμετοχή στο πιάνο, Λουκάς Γεώργας. Το  Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας συμβάλλοντας στην ανάδειξη νέων καλλιτεχνών την ίδια βραδιά φιλοξενεί τον  Παναγιώτη Τζώρτζη, που απέσπασε το Ά Βραβείο  του 8ου Διαγωνισμού Κιθάρας «Γεράσιμος Μηλιαρέσης». Θα μας παρουσιάσει έργα των J.Dowland, N.Pagannini κ.α.

Προπώληση εισιτηρίων  Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019 ώρα 21:00

Αμφιθέατρο Θ.Αγγελόπουλος (οδός Αριστομένους 95)

«DUO MELIS GUITAR RECITAL»

Αλέξης Μουζουράκης– Susana Prieto

Μια μεγάλη στιγμή για την πόλη της Καλαμάτας και το Φεστιβάλ Κιθάρας που είναι σε θέση να παρουσιάσουν τo καλύτερο ντουέτο κιθάρας στον κόσμο. Ο Αλέξης Μουζουράκης από την Ελλάδα και η Susana Prieto από την Ισπανία έχουν κατακτήσει Ά Βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς, έχουν παίξει στις σπουδαιότερες αίθουσες συναυλιών σε όλο τον κόσμο και έχουν συνεργαστεί με συμφωνικές ορχήστρες όπως Berliner Symphoniker, Neubrandenburger Philharmonie,  Bayerische Kammerphilharmonie,  Radio Orchestra of Bucharest και την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, υπό την διεύθυνση του Leo Brouwer.  Θα μας ταξιδέψουν με έργα  A.Piazzolla, J.Rodrigo, A.D.Lhoyer, D.Scarlatti, E.Granados, A.E.Ginastera.

Προπώληση εισιτηρίων Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Εξαιρούνται οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο.

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 ώρα 10:00  Αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος    

DUO MELIS  «Masterclass»

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ατομικά μαθήματα με τους σπουδαίους σολίστ κιθάρας Αλέξης Μουζουράκης και  Susana Prieto. Επίσης, θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τον ήχο, την ερμηνεία και την τεχνική. Ο αριθμός των μαθητών είναι περιορισμένος.

Η συμμετοχή στο masterclass είναι 20 ευρώ.

Δηλώσεις συμμετοχής στο Κ. 6977629389

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020 ώρα 21:00

Αμφιθέατρο Θ.Αγγελόπουλος (οδός Αριστομένους 95)

«Η μουσική των ποιητών»

Τέσσερις κύκλοι τραγουδιών σπουδαίων ποιητών μελοποιημένοι από σπουδαίους συνθέτες. Ο Γ. Ρίτσος, ο Ο. Ελύτης και ο Ν. Γκάτσος συναντούν τον Μ. Θεοδωράκη, τον Στ. Γυφτάκη και τον Μ. Χατζιδάκη αντίστοιχα, ενώ την παράσταση συμπληρώνουν τέσσερα παραδοσιακά Ισπανικά ποιήματα του F. G. Lorca. Συμμετέχουν: η Κατερίνα Παλαιολόγου στο τραγούδι, η Παναγιώτα Ηλιοπούλου στην αφήγηση και ο Αντώνης Κουφουδάκης στην κιθάρα.

Προπώληση εισιτηρίων Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 ώρα 21:00 

Studio Μεγάρου Χορού (οδός  Kλαδά 1)

«Ρεσιτάλ κιθάρας» με το Δημήτρη Κοτρωνάκη

Ο Δημήτρης Κοτρωνάκης  χαρακτηρίζεται ως ένας από τους κορυφαίους κιθαριστές της γενιάς του. Έχει κατακτήσει πολλά Ά Βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς και έχει  πραγματοποιήσει πολυάριθμα  ρεσιτάλ σε όλο τον κόσμο. Την τρέχουσα σεζόν, η περιοδεία του περιλαμβάνει συναυλίες στις Η.Π.Α., τον Καναδά, την Κίνα, την Ισπανία και τη Βοσνία. Έχει συμπράξει ως σολίστ με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Κίελτσε , τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Κραϊόβα, τη Συμφωνική Ορχήστρα «Artave» , την «Καμεράτα» και την Ορχήστρα «Φιλαρμόνια». Θα παρουσιάσει έργα των: G. Drozd, V. Ivanovic,  L. Brouwer, M. Gangi, A. Ourkouzounov, Š. Rak.

Προπώληση εισιτηρίων Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

Εξαιρούνται οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο.

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020 ώρα 10:00

Αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος (οδός Αριστομένους 95)

«Masterclass» με τον Δημήτρη Κοτρωνάκη

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ατομικά μαθήματα με το σπουδαίο σολίστ κιθάρας Δημήτρη Κοτρωνάκη . Ο αριθμός των μαθητών είναι περιορισμένος.

Η συμμετοχή στο masterclass είναι 20 ευρώ.

Δηλώσεις συμμετοχής στο Κ. 6977629389

4 Απριλίου 2020 ώρα 21:00

Aμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος (οδός Αριστομένους 95)

«Η φωνή του Μπάμπη Τσέρτου συναντά την κιθάρα του Μιχαηλάγγελου Νιάρχου»

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας παρουσιάζει, με μεγάλη χαρά,  μία πολύ ιδιαίτερη συναυλία στην οποία ο Μπάμπης Τσέρτος, ένας καλλιτέχνης που έχει αγαπηθεί όσο λίγοι από το κοινό συναντά έναν από τους καλύτερους κιθαρίστες της νέας γενιάς. Στο πρώτο μέρος ο Μιχαηλάγγελος Νιάρχος   θα μας παρουσιάσει, τα διαφορετικά πρόσωπα της κιθάρας. Από την λάτιν μουσική στην ελληνική παράδοση και από την Τζαζ στο φλαμένκο. Στο δεύτερο μέρος, θα απολαύσουμε ένα ταξίδι με αγαπημένα τραγούδια που θα ερμηνεύσουν οι δύο καλλιτέχνες. Η κιθάρα και η φωνή, στο υψηλότερο επίπεδο.

Προπώληση εισιτηρίων Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας

Κυριακή  26 Απριλίου 2020 ώρα 21:00

Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (οδός Κλαδά1)

«Η φλόγα του flamenco στην Καλαμάτα»

Έξι  καλλιτέχνες από την Ισπανία μας ταξιδεύουν στους ήχους του flamenco!

Το 9ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας αποχαιρετά το κοινό του με μία ολοκληρωμένη παράσταση flamenco. O Σωκράτης Μαστροδήμος και πέντε ακόμα καλλιτέχνες, όλοι κορυφαίοι στο είδος τους, θα μας ταξιδέψουν με  μια  μουσικοχορευτική παράσταση που θα μας μεταδώσει τη συγκίνηση, τη μαγεία και τα έντονα συναισθήματα του flamenco! Τραγούδι (cante), χορός (baile)  κιθάρα (toque), καχόν,  βιολί  και μπάσο,  αγκαλιάζουν τις συνθέσεις του Έλληνα κιθαριστή, οι οποίες έχουν αγαπηθεί πολύ από το κοινό και  είναι βασισμένες στην μουσική παράδοση της Ανδαλουσίας.

Προπώληση εισιτηρίων Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

To Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση!

«Της μουσικής το παραμύθι»

Βιωματική γνωριμία με τον μαγικό κόσμο της Μουσικής και της Κιθάρας μέσα από διαδραστικές παραστάσεις όλο το χρόνο. Οι μαθητές γνωρίζουν την κιθάρα  και άλλα μουσικά όργανα μέσα από εμψυχωτές μουσικούς σε μια διαδραστική παράσταση σε προγραμματισμένες επισκέψεις μαθητικών ομάδων.

Συμμετέχουν: Βίκυ Βασιλειάδη (φλάουτο), Παναγιώτα Ηλιοπούλου (αφήγηση), Κατερίνα Παλαιολόγου(τραγούδι), Αντώνης Κουφουδάκης (κιθάρα), Νικόλαος Παλαιολόγος(ούτι, γιαλί ταμπούρ, ραμπαμπ) Νίκος Τσότρας (σύνθεση τραγουδιών).

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Τετάρτη 1  Απριλίου 2020

Ώρα 10:00 π.μ. // Αμφιθἐατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος»

Κόστος παράστασης: 3€

Κρατήσεις θέσεων στο Τ. 6977629389

https://kalamataguitarfestival.gr/

FB: https://www.facebook.com/kalamataguitarfestival/

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%