Πολιτισμός

SNF Nostos Conference: Ανθρωπότητα και Τεχνητή Νοημοσύνη

today27 Ιουλίου, 2021

Background
share close

SNF Nostos Conference – Αύγουστος 2021

Ελάχιστες τεχνολογίες υπόσχονται να επηρεάσουν τη ζωή μας σε τόσο βαθύ επίπεδο όσο η τεχνητή νοημοσύνη. Η Τεχνητή Νοημοσύνη αγγίζει κάθε πτυχή της ανθρώπινης ύπαρξης, από το πώς και πού ζούμε, τι τρώμε, πώς δουλεύουμε, παίζουμε και δημιουργούμε, έως όταν αρρωσταίνουμε, πώς αναρρώνουμε και πώς κάνουμε πόλεμο και ειρήνη.

Το SNF Nostos Conference 2021, που διοργανώνει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), με θέμα «Ανθρωπότητα και Τεχνητή Νοημοσύνη» θα προσφέρει μία ματιά, όχι μόνο στις τεχνολογίες που θα διαμορφώσουν το μέλλον μας, αλλά και στις ιδέες, τις αρχές και τα ερωτήματα που θα διαμορφώσουν το πώς θα το κάνουν.

26-28 Αυγούστου 2021

Από τις 26 ως τις 28 Αυγούστου του 2021, το ΙΣΝ θα συγκεντρώσει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) μια ποικιλόμορφη ομάδα ηγετών, εμπειρογνωμόνων, οραματιστών και καλλιτεχνών από ολόκληρο τον κόσμο, οι οποίοι θα διερευνήσουν τους πολλούς πιθανούς τρόπους με τους οποίους θα αλληλοεπιδράσει η Τεχνητή Νοημοσύνη με την ανθρωπότητα μέσα στις επόμενες δεκαετίες.

Ομιλητές συνεδρίου

Οι ομιλητές του SNF Nostos Conference περιλαμβάνουν τους: Blaise Aguera y Arcas, σχεδιαστή λογισμικού της Google AI, Lucas Joppa, διευθυντή περιβάλλοντος της Microsoft, K Allado McDowell, ιδρυτή του προγράμματος ArtistsandMachineIntelligence της GoogleAI, Garry Kasparov, πρώην πρωταθλητή στο σκάκι, συγγραφέα και υπέρμαχο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, DavidSimas, CEOτου ObamaFoundation, Refik Anadol, media artist, Stephen Cave, διευθυντή του Leverhulme Centre for the Future of Intelligence στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, Sougwen Chung, καλλιτέχνη, Ted Chiang, συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας, Tenzin Priyadarshi, πρόεδρο του Dalai Lama Center for Ethics and Transformative Values στο MIT, Κevin Rudd, πρώην πρωθυπουργό της Αυστραλίας και πρόεδρο του Asia Society Policy Institute, Liam Young, συνιδρυτή του think tank Tomorrows Thoughts Today, Xiaowei Wang, creative director του Logic Magazine, και άλλους.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα αμφισβητήσει και θα αναμορφώσει ακόμη και την ιδέα του τι σημαίνει να είμαστε άνθρωποι. Οι πτυχές εκείνες που καθορίζουν τη μοναδικότητα της ανθρωπότητας –η ικανότητά μας να αναπαριστούμε τον κόσμο, να τον εκλογικεύουμε και, ίσως, να τον σκεφτόμαστε δημιουργικά–θα επιτευχθούν με τρόπο παρόμοιο, ακόμη και καλύτερο, από τις μηχανές.

Το SNF Nostos Conference θα εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να διαμορφώσει την ανθρώπινη ζωή, από τη γέννηση έως το θάνατο. Θα αναζητήσει νέους τρόπους με τους οποίους μπορεί να μας βοηθήσει να μάθουμε, να εξελιχθούμε και να δημιουργήσουμε νέες κοινότητες.

Θα διερευνήσει τον αντίκτυπο της Τεχνητής Νοημοσύνης στην εργασία και στις οικονομίες του μέλλοντος, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους θα επηρεάσει τις σχέσεις των ανθρώπων, μεταξύ τους και με τον πλανήτη. Η συζήτηση θα εμπεριέχει μια παγκόσμια οπτική και θα εξετάσει πολλούς και διαφορετικούς τομείς, από τις τέχνες και την ιατρική, έως το δίκαιο και την κοινωνία των πολιτών.

Είσοδος ελεύθερη με Προ-εγγραφή

Ανακαλύψτε το αναλυτικό πρόγραμμα του SNF Nostos Conference2021 και κάντε την εγγραφή σας στο https://www.snfnostos.org/snf-conference-2021/

Το ΙΣΝ διοργανώνει το SNFNostosConferenceστο πλαίσιο του SNF Nostos (25-29 Αυγούστου, 2021), ενός πολυσυλλεκτικού διεθνούς φεστιβάλ γεμάτο τέχνη, συζητήσεις, τολμηρές ιδέες, μουσική, χορό, παραστάσεις, διασκέδαση, προβληματισμό και αθλητισμό, για επισκέπτες κάθε ηλικίας.

Η χαρακτηριστική ταυτότητα του SNF Nostos γύρω από την οποία ξεδιπλώνεται το ετήσιο πρόγραμμά του αποτελεί μια σύνθεση του καλλιτεχνικού του προγράμματος με αγαπημένους δημιουργούς της ελληνικής και διεθνούς σκηνής, του SNF Nostos Conference με τη συμμετοχή κορυφαίων ομιλητών, του βραδινού αγώνα SNF Nostos RUN, καθώς και των ΔΙΑΛΟΓΩΝ του ΙΣΝ σε συνεργασία με το SNF Agora Institute του Johns Hopkins University.

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Σινεμά - TV

Έρχεται νέα ταινία Dragonball το 2022

Το όνομα της ταινίας Dragon Ball Super: Super Hero και αναμένεται να κάνει πρεμιέρα μέσα στο 2022. Μέσα από την [email protected] πήραμε μια πρώτη γεύση από τον Goku. Η Μασάκο Νοζάουα (Masako Nozawa) θα δανείσει τη φωνή του στον Goku, ενώ η Toei Animation θα δουλέψει πάνω στο πρότζεκτ, όπως έκανε και παλιότερα με το Dragon Ball Super: Broly. Παρόλο που οι συντελεστές είπαν ότι αυτό το “teaser” δεν είναι αμιγώς από το επερχόμενο φιλμ, […]

today26 Ιουλίου, 2021

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%