Πολιτισμός

Όλα τα φεστιβάλ που διοργανώνονται τον Αύγουστο στην Ελλάδα

today1 Αυγούστου, 2018

Background
share close

Καλοκαιρινές μέρες γεμάτες μουσική και υψηλούς προσκεκλημένους από την Καστοριά και το Βόλο μέχρι την Κρήτη και τους Παξούς

Ireon Music Festival 7-9 Αυγούστου, Σάμος

Πιστό στο ραντεβού του από το 2004, το Ireon Music Festival ήταν πιο ροκ όταν πρωτοξεκίνησε, αλλά με τα χρόνια έχει γίνει πιο πολυσυλλεκτικό. Για τρεις ημέρες το Ηραίο της Σάμου θα γεμίσει μουσική από τους Cayetano, Μαραβέγια, Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τους Κακό Συναπάντημα Soundsystem. Φημίζεται για τους ξένους καλεσμένους του – έχουν παίξει σε αυτό οι Stranglers και Stereo MC’s μεταξύ άλλων. Φέτος είναι η σειρά των θρυλικών Βρετανών Inner City.

www.ireon-music-festival-samos.gr

Tο Ireon Music Festival με τα χρόνια έχει γίνει πιο πολυσυλλεκτικό.

 

Molyvos International Festival 8-19 Αυγούστου, Μόλυβος, Λέσβος  

Τέταρτη χρονιά για το Molyvos International Festival στη Λέσβο. Η θεματική του για το 2018 είναι η «Γένεσις» και προσκαλεί μουσικούς και ερμηνευτές της κλασικής μουσικής απ’ όλο τον κόσμο. Γίνεται στο Κάστρο Μολύβου. Θα ακουστούν έργα των Μπαχ, Μιγιό, Μπλανκ, Σεν-Σανς, Μότσαρτ, Βέρντι, Βάγκνερ κ.ά., αλλά θα γίνουν και παγκόσμιες πρεμιέρες από νεαρούς και ταλαντούχους συνθέτες.

www.molyvosfestival.com   

Τέταρτη χρονιά για το Molyvos International Festival στη Λέσβο. Η θεματική του για το 2018 είναι η «Γένεσις» και προσκαλεί μουσικούς και ερμηνευτές της κλασικής μουσικής απ' όλο τον κόσμο. Γίνεται στο Κάστρο Μολύβου.

 

Los Almiros Festival 2-4 Αυγούστου, Δάσος Κουρί, Βόλος  

Το δάσος Κουρί στον Αλμυρό γίνεται το ιδανικό σκηνικό για έβδομη χρονιά για τους λάτρεις της ανεξάρτητης μουσικής σκηνής. Φέτος έχει ροκ αλλά και αρκετό χιπ-χοπ ‒ η μουσική, όπως όλοι ξέρουμε, ενώνει. Θα εμφανιστούν οι Downtown Association, Sonic Jesus, ΚΑΝΩΝ ΘΥΤΗΣ, Stoned Jesus, Panx Romana, The Last Drive, Wish Upon A Star, Stray Alley, Μέμφις, My Turn, Motorama, ΛΕΞ, ΧΑΤ ΤΡΙΚ, Atomic Bitchwax, Vodka Juniors, Breath After Coma, Hidden in the basement, Potergeist, 12os Πίθηκος, Oferta Especial, VIC.

http://losalmirosfestival.com/

Το δάσος Κουρί στον Αλμυρό γίνεται το ιδανικό σκηνικό για έβδομη χρονιά για τους λάτρεις της ανεξάρτητης μουσικής σκηνής.

 

40ό River Party 1-5 Αυγούστου, Νεστόριο, Καστοριά  

To μακροβιότερο και μεγαλύτερο καλοκαιρινό φεστιβάλ της Ελλάδας κλείνει τα σαραντάχρονά του, το γιορτάζει και αλλάζει. Με νέα ομάδα στη διοργάνωσή του, υπόσχεται ακόμα περισσότερες συγκινήσεις και μοναδικές βραδιές για τους χιλιάδες κατασκηνωτές που το επισκέπτονται κάθε χρόνο. Η διάθεση για διασκέδαση παραμένει η ίδια και φαίνεται από το line-up του, που έχει καλλιτέχνες όπως οι Υποχθόνιος, Yung Light, Skive, Kiko Navaro, Chris Low, DJ Skinny, Kiki Botonaki, Vegas, Kings, Λάζαρος Καψιμάλης, Scars of Tears (DJ set), Ελένη Βιτάλη, Γλυκερία, Λεωνίδας Μπαλάφας, Joey (DJ set), Πάολα – BO (DJ set), Σάκης Ρουβάς – Ειρήνη Παπαδοπούλου (DJ set) κ.ά.

To μακροβιότερο και μεγαλύτερο καλοκαιρινό φεστιβάλ της Ελλάδας κλείνει τα 40 του.

 

4ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου Έως 22 Αυγούστου, Άνδρος  

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το πέτρινο θέατρο της Άνδρου έχει θεατρικές και μουσικές βραδιές που θα συναρπάσουν τους επισκέπτες του νησιού. Έτσι, από θεατρικής πλευράς θα δούμε από αρχαίο θέατρο μέχρι Σαίξπηρ, Κορνάρο και Ρίτσο, ενώ συναυλίες θα δώσουν, μεταξύ άλλων, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Γιώργος Νταλάρας, οι Χαΐνηδες και πολλοί άλλοι.

http://www.festivalandros.gr

Το πέτρινο θέατρο της Άνδρου φιλοξενεί θεατρικές και μουσικές βραδιές που θα συναρπάσουν τους επισκέπτες του νησιού.

 

8ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού 1-6 Αυγούστου, Μέθανα – Γαλατάς – Ύδρα – Πόρος – Σπέτσες  

Για όγδοη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση των μουσικών Γιάννη Αγρανιώτη και Francis Kefford, επιστρέφει με συναυλίες στον Γαλατά, στις Σπέτσες, στην Ύδρα, στον Πόρο και για δεύτερη φορά στο Θέατρο Καμένης Χώρας Μεθάνων.   Το πρόγραμμά του υπόσχεται σπουδαίες ερμηνείες έργων των Mότσαρτ, Μπετόβεν, Φορέ, Ντεμπισί, Σούμαν και Λιστ από διεθνώς αναγνωρισμένους σολίστ απ’ όλο τον κόσμο, όπως οι Leondari Ensemble, Martin Leo Schmidt, Heinrich Schiff, Noam Greenberg κ.ά.

https://www.saronicfestival.com/

 

Για όγδοη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση των μουσικών Γιάννη Αγρανιώτη και Francis Kefford, επιστρέφει με συναυλίες στον Γαλατά, στις Σπέτσες, στην Ύδρα, στον Πόρο.

 

Rhodes Summer Festival 2018 Έως 12 Σεπτεμβρίου, Ρόδος  

Το θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου και η παραλία Τσαμπίκα είναι οι τοποθεσίες που θα φιλοξενήσουν για ένα ακόμα καλοκαίρι μουσικούς όπως οι: Μάριος Φραγκούλης, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Αγγελάκας & 100°C, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Σταύρος Ξαρχάκος και Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Νατάσα Θεοδωρίδου και Γιώργος Παπαδόπουλος, Μίλτος Πασχαλίδης και Στέφανος Κορκολής.

Το θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου και η παραλία Τσαμπίκα είναι οι τοποθεσίες που θα φιλοξενήσουν για ένα ακόμη καλοκαίρι σημαντικούς μουσικούς.

 

Over the Wall 4-5 Αυγούστου, Ηράκλειο Κρήτης  

Ένα διαφορετικό καλοκαιρινό φεστιβάλ που απευθύνεται στους οπαδούς του σκληρού ροκ και της metal μουσικής με εκλεκτά ονόματα της ξένης και ελληνικής ανεξάρτητης μουσικής σκηνής. Καλεσμένοι οι Coroner, Diamond Head, Need, Acid Death, Spitfire κ.ά.

To Over the Wall απευθύνεται στους οπαδούς του σκληρού ροκ και της metal μουσικής με εκλεκτά ονόματα της ξένης και ελληνικής ανεξάρτητης μουσικής σκηνής.

 

Saristra Festival 3-6 Αυγούστου, Κεφαλλονιά  

Για έκτη χρονιά στα Παλιά Βλαχάτα της Σάμης,  με συναυλίες, εκθέσεις, προβολές. Καλεσμένοι οι Josh T. Pearson των Lift to Experience, Nightstalker, Βazooka, Chickn, Εβρίτικη Ζυγιά, κ.ά.

Saristra στα Παλιά Βλαχάτα της Σάμης

 

Paxos Reggae Festival 29-31 Αυγούστου, Παξοί  

Το τέλος του Αυγούστου για τους Παξούς σημαίνει ρέγκε και δεν υπάρχει πιο κατάλληλη μουσική για το καλοκαίρι με συγκροτήματα και μουσικούς από διάφορα μέρη του κόσμου, όπως η Ιταλία, η Γκάνα, η Κένυα και, φυσικά, η Τζαμάικα.

https://paxosreggaefestival.com/ 

Το τέλος του Αυγούστου για τους Παξούς σημαίνει ρέγκε.

 

Πηγή: lifo.gr

 

 

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%