Πολιτισμός

Όλη η Αθήνα μία Σκηνή – Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας 10 – 17/07/22

today8 Ιουλίου, 2022 3

Background
share close

Το φετινό καλοκαίρι ο Δήμος Αθηναίων προσφέρει πολιτισμό σε όλες και όλους, σε κάθε γειτονιά, μέσα από το πρόγραμμα «Όλη η Αθήνα μια Σκηνή*», που επιμελείται ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ). Από τις 18 Ιουνίου έως τις 31 Ιουλίου, κοινό και καλλιτέχνες συναντώνται σε 17 γειτονιές της πόλης σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες για το πιο απολαυστικό αθηναϊκό πολιτιστικό καλοκαίρι με περισσότερες από εβδομήντα (70) εκδηλώσεις.

Με ένα δυναμικό, γεμάτο ενέργεια, μουσικό φεστιβάλ, το #pamegravaMusicFest, ξεκινάει η εβδομάδα των εκδηλώσεων 10 – 17 Ιουλίου του προγράμματος «Όλη η Αθήνα μια σκηνή». Το #pamegravaMusicFest ανάβει τα φώτα στο θέατρο Γκράβας την Κυριακή 10.7, τη Δευτέρα 11.7 και την Τρίτη 12.7 για τρεις μέρες γεμάτες μουσική, καλλιτέχνες και συγκροτήματα που παρουσιάζουν ό,τι πιο φρέσκο συμβαίνει αυτήν την στιγμή, στη χώρα και διεθνώς.

Ο αγαπημένος Φώτης Σιώτας, ο ποιοτικός με ευφυή λόγο Πέτρος Μάλαμας, τα παραδοσιακά Kadinelia, ο εκρηκτικός Theodore, οι soft-rock Whereswilder, οι retro-pop Sillyboy’s Ghost Relatives, το πραγματικά μοναδικό Παιδί Τραύμα, η πολυτάλαντη Sophie Lies και ο μελωδικός Dzingovic ανεβαίνουν στη σκηνή και μας καλούν να τραγουδήσουμε μαζί τους σε ένα φεστιβάλ που τα έχει όλα, παράδοση, electronica, folk, synth και ακουστικούς ήχους και beats που θα μας κάνουν να χορέψουμε.


Ταυτόχρονα, το πρόγραμμα συνεχίζεται στις γειτονιές της πόλης, με εξαιρετικές μουσικές και θεατρικές στιγμές, που θα ενθουσιάσουν το αθηναϊκό κοινό.

Την Κυριακή 10.7 συναντιόμαστε με την Χριστίνα Μαραγκόζη στον Λόφο Λαμπράκη για μία συναυλία που συνδυάζει το έντεχνο με το λαϊκό ρεπερτόριο. Την Τρίτη 12.7 και την Πέμπτη 14.7 πάμε στο θέατρο Κολωνού για να παρακολουθήσουμε τις θεατρικές παραστάσεις «Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέυ» του Joe Osborne από την ομάδα Θεατρίνων Θεατές (12.7) και «Ειρήνη» του Αριστοφάνη από την ομάδα The Young Quill (14.7), ενώ στην πλατεία Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών την Πέμπτη 14.7 η Μαρίνα Βλαχάκη και ο Γιώργος Γερολυμάτος υποδέχονται το κοινό για μία μοναδική συναυλία.

Την Παρασκευή 15.7 το συγκρότημα Μεσογειακή Μπάντα πλημμυρίζει με τις μελωδίες του την Πλατεία Πλυτά στο Παγκράτι και στο θέατρο Κολωνού παρουσιάζεται η μουσική παράσταση «Οι Άγγελοι της Σμύρνης» με τηΖωή Παπαδοπούλου, ένα μουσικό ταξίδι στη Σμύρνη, πριν αλλά και μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Το Σάββατο 16.7 στο θέατρο Κολωνού θα πραγματοποιηθείη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων με τους φιναλίστ του 15ου Πανελλήνιου Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας, με τη συμμετοχή νέων σολίστ. Η εβδομάδα κλείνει την Κυριακή 17.7 με θέατρο και μουσική. Στο θέατρο Κολωνού παρουσιάζεται η θεατρική παράσταση «Παληές Ιστορίες Και Συγκινήσεις που μοιάζουν Σήμερα Ανοησίες» σε σκηνοθεσία Σταύρου Στάγκου, που πραγματεύεται το ζήτημα της εθνικής ταυτότητας, ενώ στον σταθμό μετρό Πανόρμου το συγκρότημα Fabulous VI θα μας ξεσηκώσουν με διαχρονικές ελληνικές και ξένες επιτυχίες.  

Ώρα έναρξης εκδηλώσεων: 21:00
Ώρα έναρξης παιδικών παραστάσεων: 20:30

Πληροφορίες: www.opanda.grhttps://cultureisathens.gr/

*Το πρόγραμμα «Όλη η Αθήνα μια Σκηνή» πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Culture is Athens / Ο πολιτισμός είναι η Αθήνα, του τριετούς σχεδίου που έχει ανακοινώσει ο Δήμος και οι φορείς του, το οποίο στοχεύει στην αναβάθμιση, την ανάδειξη και την ενοποίηση του πολιτιστικού ιστού της Αθήνας αλλά και την έμπρακτη στήριξη των καλλιτεχνών και των εργαζόμενων στον κλάδο του πολιτισμού.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων της εβδομάδας 10 Ιουλίου – 17 Ιουλίου 2022 ανά Δημοτική Κοινότητα:

2η Δημοτική Κοινότητα

Λόφος Λαμπράκη

Κυριακή 10 Ιουλίου 202221.00| «Το τραγούδι όμως μένει». Συναυλία με την Χριστίνα Μαραγκόζη
Το έντεχνο τραγούδι συναντά το λαϊκό δημιουργώντας μια γέφυρα ανάμεσα στο χθες και στο σήμερα.

Πλατεία Πλυτά, Παγκράτι

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

21.00| Συναυλία με το συγκρότημα Μεσογειακή Μπάντα

4η Δημοτική Κοινότητα

Θέατρο Κολωνού

(Ιωαννίνων & Καπανέως, Κολωνός)

Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

21.00|«Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέυ» του Joe Osborne

Θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Γιώργου Λιβανού από την ομάδα Θεατρίνων Θεατές. Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Λιβανός, Γιάννης Τσιώμου, Μάνος Χατζηγεωργίου, Αγάπη Μανουρά,  Μαρία Δρακοπούλου, Σωτήρης Αντωνίου, Γιώργος Καρατζάς.
Συμμετέχουν: Καίτη Ιμπροχώρη και Στάθης Παναγιωτίδης

Πέμπτη 14 Ιουλίου 202220.30| «Ειρήνη» του Αριστοφάνη
Θεατρική παράσταση από την ομάδα The Young Quill. Μία μεταφορά και διασκευή για παιδιά και εφήβους της ομώνυμης κωμωδίας του Αριστοφάνη. Μία σκηνική συνάντηση θεάτρου, χορού και τραγουδιού.

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022
21.00| «Οι Άγγελοι της Σμύρνης»

Η συγγραφέας Διδώ Σωτηρίου, η φωτογράφος Νέλλη Σουγιουλτζόγλου  και η στιχουργός Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου συναντιούνται επί σκηνής με την  ερμηνεύτρια Ζωή Παπαδοπούλου και πλέκουν μια μουσική παράσταση με κείμενα, προβολές και τραγούδια.

Σάββατο 16 Ιουλίου 2022
21.00|Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων με τους φιναλίστ του 15ου Πανελλήνιου Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας
Συμμετέχουν οι νέοι σολίστ:Ηλίας Γυφτονικολός, Ιωάννης Νικολής, Παναγιώτα Πολυζωίδου και Αντώνης Κορδοπάνης

Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

21.00| «Παληές Ιστορίες Και Συγκινήσεις που μοιάζουν Σήμερα Ανοησίες» Θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Σταύρου Στάγκου.
Ένα έργο-ντοκουμέντο, που με αφορμή την «διαδρομή» του ελληνισμού της Ανατολικής Ρωμυλίας στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, θίγει το θέμα της εθνικής ταυτότητας. Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώτα Φέστα, Χάρης Μαυρουδής και Δημήτρης Αποστολόπουλος

** Στο θέατρο Κολωνού η είσοδος είναι  ελεύθερη με δελτία εισόδου

Η διάθεση των δελτίων εισόδου γίνεται μόνο ηλεκτρονικά από την ticketservises.gr

Διανομή δελτίων εισόδου θα γίνεται και δύο ώρες πριν την έναρξη της εκδήλωσης στο θέατρο.

5η Δημοτική Κοινότητα         

Θέατρο Γκράβας
(Ταϋγέτου 60, Γκράβα)

Κυριακή 10 Ιουλίου 2022
21.00|
#pamegravaMusicFest
Συναυλία με τους Πέτρο Μάλαμα Kadinelia, Φώτη Σιώτα

Πέτρος Μάλαμας
Ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Πέτρος Μάλαμας ανεβαίνει στη σκηνή μαζί με τον Νίκο Παπαϊωάννου. Βιολοντσέλο, λόγια καθαρά και κιθάρα σε τραγούδια καναδέζικα και παγωμένα για ναυτιλομένους και άλλους παράξενους.
Kadinelia
Από την παράδοση της Ελλάδας σε ολόκληρο τον κόσμο, το world acoustic ντουέτο του Θανάση Ζήκα και της Εύης Σεϊτανίδου δίνει νέο χαρακτήρα στα διαχρονικά ακούσματα της χώρας μας μέσα από τις χαρισματικές κιθαριστικές μελωδίες και το αρμονικό τραγούδι των δύο μουσικών.

Φώτης Σιώτας
Στην καρδιά του συναυλιακού καλοκαιριού, ο Φώτης Σιώτας μας καλεί να μοιραστούμε μουσική και ιστορίες κάτω από τον ουρανό της Αθήνας. Με όχημα το νέο του δίσκο «Δύο Λάθη», ενορχηστρώνει με τη μπάντα του ένα διαφορετικό λαϊκό άκουσμα με αναφορές στην παγκόσμια folk τραγουδοποιΐα και διασκευές που έχουμε αγαπήσει.

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

21.00| #pamegravaMusicFest
Συναυλία με τους Τheodore, Whereswilder, Sillyboy’s Ghost Relatives

Theodore
Λίγο μετά την κυκλοφορία του τέταρτου προσωπικού του album “The Voyage”, με ανανεωμένη μπάντα και διάθεση, ο Theodore μας καλεί σε ένα μουσικό ταξίδι στο διάστημα με αφετηρία την καρδιά της Αθήνας.

Whereswilder
Οι Whereswilder μας καλούν να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε σε μια βραδιά με soft και psychedelic rock, soul, funk και old school ήχους από το νέο τους album και όχι μόνο.Sillyboy’s Ghost Relatives
Λίγο μετά την κυκλοφορία του νέου του υλικού την περασμένη άνοιξη, ο Αθηναίος μουσικός και παραγωγός Χαραλαμπος Κουτράρας, μαζί με την μπάντα, φέρνουν φρέσκο ήχο με ατμοσφαιρικές κιθάρες να αναμειγνύονται με retro-pop synths.

Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

21.00| #pamegravaMusicFest
Συναυλία με τους Dzingovic, Sophie Lies, Παιδί Τραύμα

Dzingovic
Με γλυκές μελωδίες και πλούσιες ενορχηστρώσεις, ταξιδιάρικη ατμόσφαιρα και συναισθηματικούς στίχους, ο Θανάσης Dzingovic ετοιμάζει ένα live με ονειρική διάθεση.Sophie Lies
Αγαπημένα μας τραγούδια όμορφα διασκευασμένα, μελωδικός ήχος και λιτές ενορχηστρώσεις, θα συναντήσουν τα τραγούδια της Sophie Lies όπως τα «Μεγάλα Παιδιά», συνομιλώντας μουσικά και συναισθηματικά με τους ανθρώπους που θα βρεθούν γύρω της, κάτω και πάνω από τη σκηνή.
Παιδί Τραύμα
 Η μπάντα «Παιδί Τραύμα» έρχεται για πρώτη φορά στη Γκράβα για να αφιερώσουμε τραγούδια, να τραγουδήσαμε δυνατά και να χορέψουμε κάτω από τον ουρανό της Αθήνας.

** Η είσοδος στο #pamegravaMusicFest είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου

Η διάθεση των δελτίων εισόδου γίνεται μόνο ηλεκτρονικά από την ticketservises.gr

Επίσης, διανομή δελτίων εισόδου θα γίνεται και δύο ώρες πριν την έναρξη της εκδήλωσης στο θέατρο Γκράβας.

Πλατεία Αγ. Ελευθερίου Αχαρνών

Πέμπτη 14 Ιουλίου 202221.00| Συναυλία με τη Μαρίνα Βλαχάκη και  τον Γιώργο Γερολυμάτο

7η Δημοτική Κοινότητα         


Σταθμός μετρό Πανόρμου

Κυριακή 17 Ιουλίου 202221.00| Fabulous VI – “A Blast From The Past”
Ένα ξέφρενο πάρτι, όπου αγαπημένες ελληνικές επιτυχίες  συμπορεύονται με διαχρονικά ξένα κομμάτια, σε ένα non stop, ευχάριστο, με σαφείς rock «πινελιές» πρόγραμμα.

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%