Πολιτισμός

Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης: διάδραση στο Google Arts & Culture

today15 Απριλίου, 2021

Background
share close

Μετά την πρώτη του εμφάνισή το 2011, το Google Arts & Culture έχει εξελιχθεί σημαντικά προσφέροντας μια συναρπαστική, εκπαιδευτική και διασκεδαστική εμπειρία τέχνης.

Εκτός από τις εικονικές περιηγήσεις σε γκαλερί, μουσεία και χώρους πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος, τόσο η επίσημη ιστοσελίδα όσο και η εφαρμογή Google Arts & Culture προσφέρουν πλούσιο διαδραστικό περιεχόμενο.

1. Ταιριάξτε το πρόσωπό σας με διάσημα πορτραίτα έργων τέχνης

Η πιο γνωστή λειτουργία της εφαρμογής είναι αναμφίβολα το Art Selfie. Για να ανακαλύψετε αν μοιάζετε με πορτραίτα όπως η Μόνα Λίζα ή ο Γελαστός Καβαλάρης, πατήστε το εικονίδιο της κάμερας και τραβήξτε μία σέλφι.

Art Selfie
Art Selfie, © Google Arts & Culture

Η εφαρμογή αφού κοσκινίσει τα χιλιάδες έργα τέχνης στη βάση δεδομένων της, θα σας εμφανίσει μία συλλογή από πορτραίτα που ταιριάζουν στο πρόσωπό σας.

2. Μετατρέψτε τις φωτογραφίες σας σε έργα τέχνης

Μία ακόμα πιο διασκεδαστική λειτουργία είναι το Art Transfer, το οποίο μετατρέπει τις φωτογραφίες σας σε έργα τέχνης συγκεκριμένων ζωγράφων. Αφού τραβήξετε μια φωτογραφία ή ανεβάσετε μία από τη συλλογή του κινητού σας, επιλέξτε ένα από τα δεκάδες προτεινόμενα αριστουργήματα.

Art Tranfer
Art Tranfer, © Google Arts & Culture

Ο προσαρμοσμένος αλγόριθμος θα μεταφέρει το στυλ του ζωγράφου που επιλέξατε στην εικόνα σας. Οι επιλογές συμπεριλαμβάνουν διάσημα έργα όπως η Κραυγή του Μούνκ, η Μόνα Λίζα του Ντα Βίντσι και τα πορτραίτα των Βαν Γκογκ,  Φρίντα Κάλο και Άντι Γουόρχολ.

Ο προσαρμοσμένος αλγόριθμος θα μεταφέρει το στυλ του ζωγράφου που επιλέξατε στην εικόνα σας. Οι επιλογές συμπεριλαμβάνουν διάσημα έργα όπως η Κραυγή του Μούνκ, η Μόνα Λίζα του Ντα Βίντσι και τα πορτραίτα των Βαν Γκογκ,  Φρίντα Κάλο και Άντι Γουόρχολ.

3. Ένα μουσείο τσέπης

Το Pocket Gallery αποτελεί μία λειτουργία επαυξημένης πραγματικότητας που μετατρέπει το κινητό σας τηλέφωνο σε μουσείο τσέπης, με διαφορετικές θεματικές. Για παράδειγμα μπορείτε να εξερευνήσετε τη συλλογή The Art of Color, που περιλαμβάνει πίνακες από διάφορους καλλιτέχνες, ομαδοποιημένους ανά χρωματική παλέτα.

Pocket Gallery/ The Art of Color
Pocket Gallery/ The Art of Color, © Google Arts & Culture

Εναλλακτικά, πώς θα σας φαινόταν να εξερευνήσετε μία συλλογή με όλα τα έργα του Βέρμεερ; Έτσι μπορείτε να εξοικειωθείτε με όλο το έργο του καλλιτέχνη, και να διαβάσετε βασικές πληροφορίες για το καθένα από τα έργα του.

4. Δείτε έργα τέχνης στο φυσικό τους μέγεθος

Θέλετε να δείτε αν η Μόνα Λίζα ταιριάζει με τη διακόσμηση του σπιτιού σας; Χρησιμοποιώντας το Art Projector, μπορείτε να «προβάλλετε» αμέτρητα έργα τέχνης στον χώρο σας.

Art Projector
Art Projector, © Google Arts & Culture

5. Φτιάξτε παζλ ή χρωματίστε έργα τέχνης

Με το Puzzle Party μπορείτε να δημιουργήσετε παζλ από εκατοντάδες έργα τέχνης, ενώ με το Art Coloring Book μπορείτε να χρωματίσετε διάσημα έργα τέχνης και φωτογραφίες με παλέτες της επιλογής σας.

Puzzle Party
Puzzle Party, © Google Arts & Culture

Και οι δύο λειτουργίες είναι διαθέσιμες τόσο στην επίσημη ιστοσελίδα, όσο και στην εφαρμογή.

#6 Διασκεδάστε μαθαίνοντας

Το Visual Crosswords σας δίνει τα δυνατότητα να λύσετε σταυρόλεξα, χρησιμοποιώντας εικόνες αντί για γράμματα. Βρείτε σε ποιο πλαίσιο ταιριάζει κάθε έργο τέχνης: Ανήκει στην Αναγέννηση ή στη Σύγχρονη Τέχνη; Είναι Βαν Γκονγκ, Γκωγκέν – ή και τα δύο; Σύρετε το καθένα στη σωστή θέση και ανεβείτε επίπεδα δυσκολίας. 

Visual Crosswords
Visual Crosswords, © Google Arts & Culture

Πηγή: monopoli.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%