Πολιτισμός

Υποδεχόμαστε το 2021 με διαδικτυακά πολιτιστικά δρώμενα

today28 Δεκεμβρίου, 2020

Background
share close

Τέσσερα πολιτιστικά δρώμενα θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και να υποδεχτούμε το νέο έτος.

Με έναν τόσο διαφορετικό τρόπο που όμως, μιας και το ίντερνετ έχει μπει ακόμα πιο πολύ στη ζωή μας, είναι μία πολύ καλή εναλλακτική πρόταση αφού έτσι κι αλλιώς θα είμαστε στα σπίτια μας.

 

Διαδικτυακή αλλαγή χρόνου από το ΚΠΙΣΝ

Πιστό και φέτος, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες, στο καθιερωμένο ραντεβού του με το κοινό την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (KΠΙΣΝ) θα υποδεχτεί το νέο έτος με ένα πλούσιο και ποικίλο πρόγραμμα που θα μεταδοθεί διαδικτυακά μέσω live streaming (μέσα από την ιστοσελίδα του ΕΔΩ, τη σελίδα του στο Facebook και το κανάλι του στο YouTube), αλλά και ζωντανά από την ΕΡΤ2. Οικοδέσποινα θα είναι η ηθοποιός Νάντια Κοντογεώργη. Το πρωτοχρονιάτικο πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ πραγματοποιείται χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Η βραδιά θα ξεκινήσει στις 22.30 με ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό πρόγραμμα σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή. Η ΕΛΣ θα παρουσιάσει αποσπάσματα από σπουδαία έργα όπερας, οπερέτας, μπαλέτου και συμφωνικής μουσικής, καθώς και χριστουγεννιάτικους ύμνους και κάλαντα. Από την Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος ως την Εναλλακτική Σκηνή και τις αίθουσες των δοκιμών, η Ορχήστρα, το Μπαλέτο, οι διακεκριμένοι σολίστ, αλλά και το ΜεῙΖοΝ Ensemble και οι chórεs θα προσφέρουν ένα εορταστικό ταξίδι με σταθμούς στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα της Μποέμ, στον πολύχρωμο κόσμο του Δον Κιχώτη, στο χριστουγεννιάτικο ξημέρωμα από το Δαχτυλίδι της μάνας, αλλά και στα βιεννέζικα βαλς της Εύθυμης Χήρας και στον «Μακεδονικό χορό» του Σκαλκώτα.

Μετά τις 00:00 και το φαντασμαγορικό show των πυροτεχνημάτων και των Σιντριβανιών στο Κανάλι, μείνετε συντονισμένοι στις οθόνες σας, καθώς διάσημα μιούζικαλ του Broadway αναβιώνουν από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, οι Gumbo YaYa με τη Sugahspank! σας παρασύρουν με τους ήχους των jazz & blues της Νέας Ορλεάνης και ο Palov σας ξεσηκώνει με ένα DJ set αφιερωμένο στις μουσικές της Καραϊβικής. Υποδεχόμαστε το 2021 όλοι μαζί, ακόμα κι αν είμαστε μακριά, με υπέροχες εικόνες και μουσικές που θα φτάσουν σε κάθε σπίτι, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

 

Πρωτοχρονιά με το ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση

Πρωτοχρονιά με μια διεθνή ομάδα χορό, τους RootlessRoot, ετοιμάζει η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση. Πόσο συχνά συναντάμε σε ομάδες χορού την ελευθερία και τον πειραματισμό με υλικά, όπως το μάρμαρο;

Οι διεθνείς RootlessRoot είναι και πάλι στη Στέγη, όμως αυτή τη φορά κάνουν παγκόσμια πρεμιέρα στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση. Μέχρι να τους χειροκροτήσουμε και πάλι στις γεμάτες αίθουσες, διαθέτοντας για είκοσι τέσσερις μόνον ώρες την κινηματογραφική εκδοχή της παράστασης που ήταν προγραμματισμένη για τον περασμένο Απρίλιο. Το «Stones & Bones» πρόκειται για μια αρκετά αντισυμβατική απόπειρα πάνω στη σκηνή με χωρικό πρωταγωνιστή το μάρμαρο. Σε συνεργασία με τον Άγγλο γλύπτη Peter Randall-Page, οι πέντε ερμηνεύτριες της ομάδας (Λίντα Καπετανέα, Έλενα Τοπαλίδου, Μάρθα Φριντζήλα, Hyaejin Lee, Anna Calsina Forrellad), υπό τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, έρχονται αντιμέτωπες με το μάρμαρο, δημιουργώντας ένα ποίημα για την εύθραυστη φύση της ανθρώπινης ύπαρξης. Πρεμιέρα ΕΔΩ στις 9 μ.μ., δωρεάν.

Πρωτοχρονιά στο κανάλι της Περιφέρειας Αττικής
Η Περιφερεια Αττικής μάς κρατα συντροφιά με ένα εορταστικο πρόγραμμα στο κανάλι της ΕΔΩ

Ενα προγραμμα με δωρεάν συναυλίες, παραστάσεις και αφηγήσεις παραμυθιών.

Για την Πρωτοχρονιά έχουν προγραμματιστει

11:00 «Ο Ρούντολφ με την κόκκινη μύτη» Χριστουγεννιάτικο παραμύθι σε αφήγηση της Φαίης Κοκκινοπούλου και της ομάδας της

11:30 «Η Πρωτοχρονιά του Καραγκιόζη» Θέατρο Σκιών από τον καραγκιοζοπαίχτη Χάρη Μπιλλίνη

21:30 Συναυλία με την Ερωφίλη

 

Πρωτοχρονιά με TCHAIKOVSKY SYMPHONY ORCHESTRA

Τα ωραιότερα βαλς όλων των εποχών ερχονται στο σπίτι μας με ένα κλικ. Ζήστε την μαγεία των γιορτών με τα ωραιότερα βαλς.
Η συμφωνική ορχήστρα Τσαϊκόφκσι παρουσιάζει τα σπουδαιότερα βαλς όλων των εποχών σε μια Πρωτοχρονιάτικη συναυλία με τίτλο «GRAND WALTZ» που δίνει κάθε χρόνο στη Μόσχα!

Σε πλήρη σύνθεση, με 100 εξαίρετους μουσικούς, έχοντας στο πόντιουμ έναν ζωντανό μύθο της Ρωσικής μουσικής σχολής, τον Βλαντίμιρ Φεντοσέγιεφ η ορχήστρα που πήρε το όνομά της από το σπουδαίο Ρώσο συνθέτη, Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, θα μας καθηλώσει και on line. Κάθε χρόνο στην Μόσχα και συγκεκριμένα στην Αίθουσα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας παρουσιάζεται η Πρωτοχρονιάτικη συναυλία Grand Waltz. Διάσημα βαλς του Τσαϊκόφσκι αλλά και υπέροχα βαλς άλλων διάσημων συνθετών θα παρουσιαστούν από τη μεγάλη συμφωνική ορχήστρα της Μόσχας, σε 4 προβολές από 1-3 Ιανουαρίου 2021 στο Christmas Theater On Line.

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%