Τεχνολογία

Έρευνα: πιο «προβληματικά» τα Android smartphones από τα iPhone

today21 Ιουλίου, 2018

Background
share close

Μια νέα έρευνα της Blancco Technology Group διαπίστωσε, μεταξύ άλλων, ότι οι συσκευές Android τείνουν να έχουν περισσότερες δυσλειτουργίες και προβλήματα από ότι έχουν οι συσκευές iOS κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018. Αυτό δεν ισοδυναμεί απαραιτήτως με τις συσκευές που καθίστανται εντελώς άχρηστες, αλλά έχει να κάνει και με μικρότερα προβλήματα, όπως αστοχίες υλικού, συσκευές που εμφάνισαν ελαττώματα στην καθημερινή χρήση, προβλήματα λογισμικού που οδήγησαν σε προβλήματα στις συσκευές και, φυσικά, ασυμβατότητα και κρασάρισμα εφαρμογών, ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Android από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του χωρίς να διαφαίνεται ότι θα εκλείψει ποτέ. Συνδυάζοντας όλες αυτές τις μετρήσεις, η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το συνολικό ποσοστό δυσλειτουργιών για συσκευές με Android κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ήταν υψηλότερο από αυτό των συσκευών με iOS.

Υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί όσον αφορά το δημογραφικό της παρούσας έκθεσης. Καταρχάς, δεν καλύπτει ολόκληρο τον κόσμο. Η έρευνα διεξήχθη στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία και την Αυστραλία. Ωστόσο, αυτή καλύπτει τη συντριπτική πλειοψηφία των μεγαλύτερων αγορών του Android και τα ευρήματα δείχνουν ότι στην Ευρώπη βρέθηκαν οι πιο «ανεπαρκείς» Android συσκευές, με το 37% των δοκιμασμένων συσκευών, αλλά και των αναφορών από τους ιδιοκτήτες να διαμαρτύρονται για κάποιο πρόβλημα. Το παγκόσμιο μέσο ποσοστό δυσλειτουργίας για τις συσκευές Android έφτασε στο 18,9%, έναντι 15,2% για τις iOS συσκευές της Apple.

Όσον αφορά στους κατασκευαστές, η Samsung, η Xiaomi και η Motorola βρέθηκαν στις τρεις πρώτες θέσεις, αν και θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Samsung είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής Android στον κόσμο, οπότε η δημοτικότητά της μπορεί να εξηγήσει εν μέρει το υψηλό ποσοστό προβλημάτων από στατιστικής άποψης. Εξάλλου, περισσότερα τηλέφωνα σημαίνει και περισσότερες πιθανότητες να έχουν πρόβλημα οι συσκευές και αυτή η μέτρηση μετριέται με το συνολικό ποσοστό όλων των συσκευών που είναι επιρρεπείς σε αστοχία και προέρχονται από συγκεκριμένο κατασκευαστή. Ακόμα κι έτσι, το ποσοστό δυσλειτουργίας της Samsung στο 27,4% είναι σχεδόν τετραπλάσιο από εκείνο του πλησιέστερου ανταγωνιστή της σε πωλήσεις, Huawei. Η Xiaomi και η Motorola βρίσκονται ανάμεσα σε αυτές τις δύο σε προβλήματα, παρόλο που κάνουν λιγότερες πωλήσεις.

Όσον αφορά στις αναβαθμίσεις λογισμικού, διαπιστώθηκε ότι περίπου οι μισοί χρήστες Android συσκευών που συμμετείχαν στην έρευνα εξακολουθούσαν να χρησιμοποιούν την έκδοση του 2016, Android 7.0 Nougat ή μια από τις δευτερεύουσες εκδόσεις της, όπως η έκδοση 7.1.1. Αυτή η ανισότητα μπορεί να προκληθεί εν μέρει από παλαιότερες ή ασθενέστερες συσκευές που υπάρχουν ακόμη και οι κατασκευαστές απλά δεν εκδίδουν ενημερώσεις για αυτές. Όσον αφορά τις επισκευές υλικού, φαίνεται από τα κέντρα επισκευής που επιδιορθώνουν και ανανεώνουν συσκευές ότι τα περισσότερα προβλήματα έχουν να κάνουν με την κάμερα, το ηχείο και το μικρόφωνο του τηλεφώνου.

Πηγή: gizchina.com

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%