Τεχνολογία

Η Apple σχεδιάζει ολοκληρωτικό ανασχεδιασμό και του iPad για το 2018

today14 Νοεμβρίου, 2017

Background
share close

Η Apple φέρεται να εργάζεται στον ριζικό επανασχεδιασμό της σειράς iPad, θέλοντας να παρουσιάσει εντός του 2018 μία συσκευή που θα ενσωματώνει τα βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα του iPhone X.

Δηλαδή οθόνη edge-to-edge και λειτουργία αναγνώρισης προσώπου. Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg επικαλούμενο «καλά πληροφορημένες πηγές». Παρόλα αυτά, το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η οθόνη του επανασχεδιασμένου iPad δεν θα είναι τεχνολογίας OLED.

Πιο αναλυτικά, θα υπάρξει τουλάχιστον ένα νέο μοντέλο iPad, με μέγεθος ανάλογο του iPad Pro των 10,5 ιντσών, το οποίο θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία Face ID για το ξεκλείδωμα της συσκευής. Η ενσωμάτωση του Face ID θα μπορούσε να σημαίνει την απάλειψη του σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος, ενώ η συσκευή ενδέχεται να παρουσιαστεί εντός του 2018, περίπου ένα χρόνο μετά την τελευταία αναβάθμιση του iPad Pro.

Η απαλοιφή του home button προφανώς αποτελεί προσπάθεια της Apple να μειώσει τα bezels της οθόνης ώστε να δημιουργήσει ένα tablet με παρόμοια εμφάνιση με την πρόσφατη ναυαρχίδα της iPhone X.

Το Bloomberg υποστηρίζει ότι οι συσκευές iPad αποτέλεσαν από τα πλέον κερδοφόρα προϊόντα της Apple. Ωστόσο, οι πωλήσεις έπεσαν κατά 17% τα τελευταία τρία χρόνια, σε παγκόσμιο επίπεδο. Προφανώς ένα επανασχεδιασμένο iPad θα δώσει νέο ενδιαφέρον για τα tablets της εταιρείας και ενδεχομένως να αναζωογονήσει τις πωλήσεις.

Άλλωστε, η Apple δεν έχει κρύψει την πεποίθησή της ότι θεωρεί το iPad το μέλλον του mainstream computing. Σε αυτό το πλαίσιο, πέρα από τα στοιχεία που έρχονται από το iPhone X, το επανασχεδιασμένο iPad θα διαθέτει ταχύτερο επεξεργαστή, αναβαθμισμένη μονάδα επεξεργασίας γραφικών ενώ φαίνεται να υπάρχει προετοιμασία για μία νέα έκδοση του Apple Pencil και νέου λογισμικού που θα συνεργάζεται με το stylus.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοιου είδους ειδήσεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ανάλογες εκτιμήσεις έχουν κάνει πρόσφατα και έγκυροι αναλυτές της αγοράς.

 

Πηγή: pestaola.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%