Τεχνολογία

770 εκατ. δολάρια χάθηκαν το 2021 από απάτες μέσω των Κοινωνικών Δικτυών

today2 Φεβρουαρίου, 2022 1

Background
share close

Ο προηγούμενος χρόνος ήταν εξαιρετικά…προσοδοφόρος για τους απατεώνες που χρησιμοποιούν τα social media για να εντοπίσουν τα θύματά τους και να αποσπάσουν χρήματα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Περισσότεροι από 95.000 άνθρωποι έχασαν 770 εκατ. δολάρια από απατεώνες που τους βρήκαν μέσα από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης μέσα στο 2021, αριθμός ο οποίος είναι διπλάσιος από αυτόν του 2020. Δε γίνεται ιδιαίτερα σαφής ο λόγος που τον προηγούμενο χρόνο παρατηρήθηκε τόσο μεγάλη αύξηση, όμως είναι γεγονός ότι την τελευταία πενταετία τα στοιχεία δείχνουν ότι τα περιστατικά πολλαπλασιάζονται χρόνο με το χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλο ποσοστό απατών περιστρέφεται γύρω από τα κρυπτονομίσματα, ενώ αυξητικά ήταν τα νούμερα των περιστατικών που χρησιμοποιούσαν το φλερτ για να «αγκιστρώσουν» το θύμα. Συνήθως η απάτη ξεκινά με ένα απλό friend request στα social media από κάποιον άγνωστο, που ακολουθείτε από συζήτηση σε οικείο τόνο και αίτημα για χρήματα. Οι δράστες εμπλέκονται συχνά και σε περιπτώσεις που οι online παραγγελίες δεν παραδίδονται ποτέ στους καταναλωτές.

Στην έρευνα, το Facebook και το Instagram είναι οι μόνες πλατφόρμες που αναφέρονται. Το 1/3 περίπου των θυμάτων του online romance scam το 2021 είπαν ότι όλα ξεκίνησαν από το Facebook ή το Instagram.

Πηγή

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%