Τεχνολογία

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Bug επιτρέπει σε κατόχους iPhone να κρυφακούν άλλους μέσω FaceTime

today31 Ιανουαρίου, 2019

Background
share close

…πριν αυτοί αποδεχτούν την κλήση!

Όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, χρήστες iPhone ανακάλυψαν ένα bug στο λογισμικό που τους επιτρέπει να κρυφακούν άλλους μέσω της υπηρεσίας video chat FaceTime, σε ένα από τα μεγαλύτερα και σχετικά με την ιδιωτικότητα, προβλήματα που έχει  βρεθεί αντιμέτωπη η Αμερικάνικη εταιρεία.

To bug με απλά λόγια επιτρέπει σε έναν χρήστη να καλέσει κάποιον στο FaceTime και αυτομάτως να ξεκινήσει να ακούει τι λέει ο άλλος πριν σηκώσει το τηλέφωνο για να απαντήσει στην κλήση FaceTime. Το άλλο άτομο δεν γνωρίζει ότι εκείνος που τον καλεί μπορεί να κρυφακούει.

Το πρόβλημα επιβεβαιώθηκε και από το Bloomberg και συμβαίνει όταν ένας χρήστης ξεκινήσει μία Ομαδική Κλήση FaceTime (Conference Call), βάλει τους αριθμούς τηλεφώνων (των ατόμων που θέλει να καλέσει) και στη συνέχεια προσθέσει και τον τηλεφωνικό αριθμό ενός ακόμη ατόμου. Το bug επίσης επιτρέπει την αποστολή βίντεο εφόσον ο άλλος χρήστης πατήσει το πλήκτρο ενεργοποίησης/ απενεργοποίησης της συσκευής ή κάποιο από τα πλήκτρα για την αυξομείωση της έντασης του ήχου.

Αργά τη Δευτέρα έγινε γνωστό ότι η δυνατότητα Ομαδικής Κλήσης FaceTime δεν είναι διαθέσιμη προσωρινά, κάτι που υποδεικνύει ότι η Apple απενεργοποίησε τη λειτουργία για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα (τουλάχιστον προσωρινά), ενώ ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει μία ενημέρωση προς το τέλος της εβδομάδας που περιέχει τη σχετική διόρθωση.

800x-1.jpg.3e3577fb543b76ad43b5133c808fe82b.jpg

Ο Andrew Cuomo, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι «το «bug» στο FaceTime είναι μια καταφανής παραβίαση της ιδιωτικής ζωής που βάζει τους πολίτες της Νέας Υόρκης σε κίνδυνο» ενώ παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία του ότι το κενό ασφαλείας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί «για ασυνείδητους σκοπούς».

Ο Jack Dorsey, ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της Twitter Inc., συνέστησε στους χρήστες της πλατφόρμας να απενεργοποιήσουν το FaceTime μέχρι να διατεθεί το fix.

Τα νέα για το bug έκαναν τον γύρω του κόσμου την Ημέρα της Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων (Data Privacy Day, 28 Ιανουαρίου του 2019) και την ώρα που ο CEO της Apple, Tim Cook κάλεσε για «δράσεις και μεταρρυθμίσεις για την ζωτικής σημασίας προστασία της ιδιωτικής ζωής».

 

Πηγή: insomnia.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%