Τεχνολογία

Αυτές οι χώρες έχουν το πιο γρήγορο Ίντερνετ – Ποια η θέση της Ελλάδας

today27 Οκτωβρίου, 2021

Background
share close

Πόσο γρήγορα καταφέρατε να ανοίξετε αυτό το άρθρο; Η απάντηση εξαρτάται από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες, όπως τη συσκευή που χρησιμοποιείτε, τον εξοπλισμός σας, την πραγματική ταχύτητα σύνδεσης της γραμμής σας, το αν συνδέεστε ασύρματα ή ενσύρματα αλλά και τη χώρα στην οποία βρίσκεστε και το πόσο γρήγορο ίντερνετ έχει.

Εν έτι 2021 είναι γεγονός ότι η ταχύτητα του ίντερνετ παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητά μας, τόσο στο κομμάτι της εργασίας όσο και στο κομμάτι της ψυχαγωγίας, με το Netflix και άλλα ψηφιακά κανάλια να έχουν μπει στη ζωή μας για τα καλά. Και πώς θα απολαύσεις την αγαπημένη σου σειρά ή ταινία αν δεν έχεις αρκετά καλή σύνδεση και ταχύτητα ίντερνετ;

Δυστυχώς η Ελλάδα βρίσκεται πολύ χαμηλά στην παγκόσμια κατάταξη όσον αφορά την ταχύτητα του ίντερνετ, ήτοι στην 102η θέση από τις συνολικά 190, με μέση ταχύτητα 35.03 Mbps. Ανάλογα με τη σύνδεση και τον εξοπλισμό σας βέβαια μπορεί να πιάνετε πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες αυτή τη στιγμή, κάτι που μπορείτε να διαπιστώσετε άμεσα με ένα Speedcheck.

Παράλληλα, η χώρα μας βρίσκεται στην πρώτη θέση παγκοσμίως όσον αφορά την τιμή! Συγκεκριμένα το κόστος ανά GB φτάνει τα 8,16 δολάρια που είναι κάτι παραπάνω από το διπλάσιο (!!!) του παγκόσμιου μέσου όρου που ανέρχεται στα 4,07 δολάρια. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Νέα Ζηλανδία, και ο Καναδάς ακολουθούν με 7,62 δολάρια, 6,99 δολάρια και 5,72 δολάρια αντίστοιχα, ενώ από τις πλέον φθηνές χώρες της λίστας είναι το Ισραήλ, η Ιταλία και η Ρωσία όπου οι τιμές δεδομένων κινητής ανά GB διαμορφώνονται στα 0,05 δολάρια, 0,27 δολάρια, και 0,29 δολάρια αντίστοιχα!

Μετά τα δικά μας 35.03 Mbps οι μέσες ταχύτητες των χωρών που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις θα σας φανούν εξωπραγματικές! Δείτε ποιες είναι οι 10 χώρες με το γρηγορότερο ίντερνετ παγκοσμίως:

Σταθερή σύνδεση

Mobile Internet

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%