Τεχνολογία

Εφαρμογές που θα σε βοηθήσουν στη φροντίδα των φυτών σου

today22 Ιουνίου, 2020

Background
share close

Όλοι έχουμε νιώσει την ομορφιά που χαρίζουν τα φυτά διαφόρων ειδών στο σπίτι μας και κυρίως στην ψυχική μας υγεία.

Το κάθε ένα έχει τη δική του μοναδική χάρη, χρειάζεται όμως και τη δική του φροντίδα! Δες παρακάτω μερικές εφαρμογές που θα σε βοηθήσουν να παρακολουθείς και να φροντίζεις καλύτερα τα φυτά σου και έτσι να χαίρεσαι ακόμα περισσότερο την ομορφιά και τα οφέλη τους!

Planta

Στην εφαρμογή αυτή μπορείς να καταγράψεις τα διάφορα είδη φυτών που έχεις μες το σπίτι, να δεις την ένταση του φωτός του δωματίου στο οποίο βρίσκονται και να λαμβάνεις ειδοποιήσεις για το πότε θα πρέπει να τα ποτίζεις με βάση και τον καιρό στην περιοχή σου. Η καλύτερη δωρεάν λειτουργία της εφαρμογής; Λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με διαφορετικές μεθόδους ποτίσματος. Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν σε iOS.

εφαρμογές για τα φυτά
Photo: Unsplash/ Teddy Guerrier

Εισάγεις τα είδη των φυτών σου στην εφαρμογή κι αυτή σου δίνει μια σύντομη περιγραφή του πώς θα πρέπει να φαίνονται τα φυτά σου όταν είναι υγιή, οδηγίες φροντίδας με τις προτιμήσεις τους για το νερό και το φως και μια λίστα με κοινά ζητήματα που τα αρρωσταίνουν. Αλλά η εφαρμογή δεν σου λέει μόνο τι χρειάζονται τα φυτά σας. Σε διδάσκει επίσης να ικανοποιείς αυτές τις ανάγκες με υπενθυμίσεις ποτίσματος και συμβουλές φροντίδας φυτών. Διατίθεται δωρεάν σε iOS.

PictureThis 

Όπως πολλές άλλες εφαρμογές στη λίστα, έτσι και το PictureThis συνοδεύεται από ένα αναγνωριστικό εγκατάστασης με δυνατότητα κάμερας και λεπτομερείς οδηγίες φροντίδας των φυτών σου.

Ωστόσο, μόλις κάνεις αναβάθμιση σε συνδρομή premium, η εφαρμογή θα σου επιτρέψει επίσης να αποκτήσεις πρόσβαση σε εργαλεία που δεν προσφέρει καμία άλλη, όπως μια τεχνητή νοημοσύνη που κάνει διάγνωση αν φυτά σου είναι άρρωστα, καθώς και ένα φόρουμ για την αντιμετώπιση προβλημάτων. Διατίθεται δωρεάν σε iOS και Android.

εφαρμογές για τα φυτά
unsplash/ Georgia de Lotz

Gardenia 

Αν ψάχνεις για μια εφαρμογή που να είναι περιεκτική και ουσιαστική, τότε αυτή πρέπει να κατεβάσεις. Δεν σου δίνει πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τα φυτά σου, όμως θα σε καθοδηγήσει σε ό,τι πρέπει να γνωρίζεις και θα σου στέλνει αρκετά συχνά ειδοποιήσεις για να τα φροντίζεις. Μπορείς να προγραμματίσεις όχι μόνο το πότισμα και τη λίπανση, αλλά και την επανατοποθέτηση, την εφαρμογή φυτοφαρμάκων, τη σπορά, τη συγκομιδή και το κλάδεμα. Κι όλα αυτά εντελώς δωρεάν! Διατίθεται σε iOS και Android.

Vera

Δεν υπάρχουν οδηγοί, συμβουλές, τίποτα. Στην πράξη, λειτουργεί περισσότερο σαν ένα περιοδικό για γονείς φυτών που γνωρίζουν ήδη τι κάνουν. Για να ξεκινήσεις, τραβάς μια φωτογραφία του φυτού σου, του δίνεις όνομα, προσδιορίζεις το είδος του, γράφεις τοποθεσία, σημειώνεις την ημερομηνία που το πήρες και προσθέτεις τυχόν οδηγίες φροντίδας με βάση αυτά που έχεις ήδη μάθει. Μπορείς καθημερινά να προσθέτεις τυχόν σημειώσεις σχετικά με το φυτό σου. Μπορείς να ενεργοποιήσεις, βέβαια, τις ειδοποιήσεις ποτίσματος. Διατίθεται δωρεάν σε iOS και Android.

Πηγή: ipop.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Μουσική

NEO | Παυλίνα Βουλγαράκη “Πως Συνεχίζεται Η Ζωή” σε στίχους Ελεάνας Βραχάλη και μουσική Γιώργου Κυριάκου

 ΠΑΥΛΙΝΑ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ «Πως Συνεχίζεται Η Ζωή» Μουσική: Γιώργος Κυριάκος Στίχοι: Ελεάνα Βραχάλη Νέο τραγούδι & Video Clip! Η Παυλίνα Βουλγαράκη αναρωτιέται «Πώς Συνεχίζεται Η Ζωή» μετά από κάτι συνταρακτικό… Δείτε το ονειρικό video clip του τραγουδιού! https://www.youtube.com/watch?v=9NctgfHrYQE&feature=youtu.be Πώς συνεχίζεται η ζωή μετά από κάτι συνταρακτικό όσο μια απώλεια, ένας συντριπτικός χωρισμός, ακόμη κι αυτή η αναπάντεχη πανδημία; Σαν να μην έγινε τίποτα; Η ξεχωριστή τραγουδοποιός Παυλίνα Βουλγαράκη αγγίζει το θέμα ερμηνευτικά με τη γνώριμη πια […]

today22 Ιουνίου, 2020

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%