Τεχνολογία

13/5/2020 | Category: Τεχνολογία

Εικονική αποφοίτηση με χρήση ρομπότ

Που αλλού; Στο Τόκιο!

Πραγματικό γεγονός η… πρωτότυπη αποφοίτηση που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο BBT του Τόκιο μιας και ήταν αδύνατη η διοργάνωση μίας παραδοσιακής τελετής.

Έτσι λοιπόν πραγματοποίησαν μία εικονική αποφοίτηση όπου οι φοιτητές επικοινωνούσαν με την τελετή μέσω του Zoom, του γνωστού εργαλείου για τηλε-διασκέψεις, για να εμφανίσουν το πρόσωπό τους στις οθόνες.

Τα ρομπότ Newme – σχεδιασμένα από τον όμιλο ANA – φορούσαν την τυπική τήβεννο και πηλίκιο αποφοίτησης, και στη θέση του «προσώπου» έφεραν tablet επιτρέποντας με αυτόν το τρόπο στους φοιτητές να βλέπουν ο ένας τον άλλον.

Η τελετή ήταν εν μέρει εικονική εν μέρει στον πραγματικό κόσμο: τέσσερις φοιτητές και κάποια μέλη της διοίκησης του πανεπιστημίου είχαν φυσική παρουσία. Με την ανάγνωση του ονόματος ενός φοιτητή που αποφοιτούσε, το ρομπότ-avatar κινείτο προς τον πρόεδρο του πανεπιστημίου κ. Ομάε Κενίτσι και το πρόσωπο του εν λόγω φοιτητή εμφανιζόταν στο tablet ώστε να αποκτηθεί η εμπειρία της αποφοίτησης. Τα ρομπότ-avatar τηλεχειρίζονταν οι τέσσερις φοιτητές που ήταν φυσικά παρόντες.

Δείτε το βίντεο….

Πηγή: AΠΕ – ΜΠΕ