Τεχνολογία

Έρχεται το ηλεκτροκίνητο Aplle Car

today5 Ιανουαρίου, 2021 5

Background
share close

Δεν είναι καινούριες οι φήμες που θέλουν την Apple να ασχολείται και με αυτόν τον τομέα.

Αν κάτι χαρακτηρίζει, όμως, την εταιρία είναι το γεγονός ότι πολύ σπάνια κάνει βιαστικές κινήσεις και γι’ αυτό ενδεχομένως δεν έχει τοποθετηθεί ποτέ επίσημα για να σχολιάσει τη φημολογία.

Σήμερα, ωστόσο, ήρθε στη δημοσιότητα μια αναφορά του πρακτορείου Reuters που φέρνει στο φως κάποιες αρκετά σοβαρές πληροφορίες για το μυστικό “Project Titan”. Συγκεκριμένα, η αναφορά σημειώνει ότι η Apple θα ξεκινήσει την παραγωγή του δικού της ηλεκτρικού οχήματος στις αρχές του 2024, το οποίο θα διαθέτει πρωτοποριακή μπαταρία και πληθώρα αισθητήρων LiDAR για να αντιλαμβάνεται πλήρως τον περιβάλλοντα χώρο όταν κινείται.

Ειδικά για τη μπαταρία αναφέρουν πως θα δούμε έναν επαναστατικό monocell σχεδιασμό που θα προσφέρει σημαντικά μεγαλύτερη αυτονομία στο όχημα και η Apple πειραματίζεται με τη χρήση φωσφορικού σιδήρου-λιθίου που δεν υπερθερμαίνεται και ακυρώνει την ανάγκη για κοβάλτιο. Το τελευταίο σκέλος είναι πολύ σημαντικό διότι το 60% της παγκόσμιας παραγωγής κοβαλτίου προέρχεται από ορυχεία της Δημοκρατίας του Κονγκό που φημίζονται για την εκμετάλλευση παιδιών και τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας. Συνολικά για τη μπαταρία, το Reuters τονίζει πως θα μας φανεί τόσο καινοτόμα, όσο όταν είδαμε για πρώτη φορά το iPhone.

Το Project Titan προχωρά με γοργούς ρυθμούς παρά την απόλυση 200 εργαζομένων από την εταιρεία και ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα ηλεκτρικό όχημα που θα απευθύνεται στην ευρύτερη καταναλωτική μάζα. Πιθανότατα η κατασκευή θα πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια κάποιας παραδοσιακής δύναμης στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, χωρίς να έχει γίνει γνωστό κάποιο όνομα.

 

 

Πηγή: techgear.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%