Τεχνολογία

Έρχεται το πρώτο μαζικής παραγωγής 3D εκτυπωμένο αυτοκίνητο

today25 Μαρτίου, 2018

Background
share close

Το πρώτο μαζικής παραγωγής ηλεκτρικό αυτοκίνητο που είναι εκτυπωμένο σε μορφή 3D θα κάνει την εμφάνισή του στην αυτοκινητοβιομηχανία και πρόκειται να φέρει επανάσταση.

Η εταιρία ηλεκτροκίνητων οχημάτων XEV με έδρα την Ιταλία, συνεργάστηκε με την εταιρία Polymaker για την εκτύπωση ενός μικροσκοπικού οχήματος που ονομάζεται LSEV και παρουσιάστηκε στο Μουσείο Πολιτισμού Τρισδιάστατης Εκτύπωσης στη Σαγκάη.

Perierga.gr - Έρχεται το πρώτο μαζικής παραγωγής 3D εκτυπωμένο αυτοκίνητο

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Polymaker, Dr. Luo Xiaofan, δήλωσε ότι «το XEV είναι το πρώτο πραγματικό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Το αυτοκίνητο αξίζει 7.500 δολάρια, ζυγίζει μόλις 445 κιλά και μπορεί να εκτυπωθεί σε διάστημα τριών μόνο ημερών. Ωστόσο δεν πρόκειται για ένα όχημα μεγάλων επιδόσεων, καθώς η μέγιστη ταχύτητά του μπορεί να φτάσει τα 70χλμ/ωρα. Με μια μόνο φόρτιση αντέχει να διανύσει αποστάσεις 150 χλμ. Μπορεί να μην αποτελεί ιδανική επιλογή για μεγάλα ταξίδια, αποτελεί όμως ιδανική λύση για τις μετακινήσεις εντός της πόλης.

Perierga.gr - Έρχεται το πρώτο μαζικής παραγωγής 3D εκτυπωμένο αυτοκίνητο

Με τη σφραγίδα των αυτοκινήτων του μέλλοντος το συγκεκριμένο μοντέλο έχει μειώσει αισθητά τη χρήση πλαστικών εξαρτημάτων από 2.000 σε 57, γεγονός που το καθιστά πολύ ελαφρύτερο από τα παραδοσιακά οχήματα. Όλα τα ορατά μέρη του EV είναι εκτυπωμένα, εκτός από τα καθίσματα και τα τζάμια.

Η παραγωγή του προβλέπεται να ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2019.

Perierga.gr - Έρχεται το πρώτο μαζικής παραγωγής 3D εκτυπωμένο αυτοκίνητο

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%