Τεχνολογία

Το facebook άρχισε τις διαγραφές

today28 Νοεμβρίου, 2014

Background
share close

Αρκετοί από τους χρήστες του Facebook σε όλο τον κόσμο, δεν μπορούν να ανοίξουν τον λογαριασμό τους και βλέπουν στην οθόνη του υπολογιστή τους ένα μήνυμα που τους προτρέπει να στείλουν τα στοιχεία της ταυτότητάς τους για να μπορέσουν να συνδεθούν.

Πολλοί νόμιζαν πως έπεσαν θύματα χάκερ που ζητάει τα στοιχεία τους, ή πως πρόκειται για κάποιο νέο ιό, αλλά πρόκειται απλά για την προσπάθεια του πλέον διάσημου κοινωνικού Μέσου δικτύωσης να προστατεύσει τους χρήστες από επιτήδειους που δημιουργούν ψεύτικα προφίλ.

Εδώ και ένα χρόνο περίπου το Facebook είχε ανακοινώσει ότι θα ξεκίναγε την προσπάθειά του να διαγράψει τους ψεύτικους λογαριασμούς, ταυτοποιώντας τους χρήστες του, ώστε να διασφαλιστεί ότι τα υπάρχοντα προφίλ ανταποκρίνονται σε πραγματικούς χρήστες.

Έτσι, όσοι έχουν εγγραφεί με ψεύτικο όνομα αλλά και όσοι έχουν κοινότυπο ονοματεπώνυμο, βλέπουν να τους ζητείται ένα αντίγραφο της ταυτότητάς τους, ώστε να πιστοποιηθεί πως οι συγκεκριμένοι χρήστες είναι πραγματικοί και τα στοιχεία τους αληθινά.

«Στείλτε μας αντίγραφο ενός πιστοποιητικού ταυτότητας με φωτογραφία, ώστε να εξακριβώσουμε το όνομά σας», είναι το μήνυμα που εμφανίζεται σε αυτή την περίπτωση και ακολουθείται από την προτροπή να διαβάσουν την πολιτική του facebook σχετικά με τις ταυτότητες, ενώ παράλληλα διασφαλίζεται η διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

πηγή: newsbeast

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%