Τεχνολογία

Φυλή ιθαγενών του Αμαζονίου έχει κολλήσει με το facebook

today27 Μαΐου, 2018

Background
share close

Μία φυλή ιθαγενών στο δάσος του Αμαζονίου και συγκεκριμένα στο χωριό Κουικούρο της Βραζιλίας, απέκτησε μία αρκετά περίεργη εξάρτηση. Η τεχνολογία δεν γνωρίζει σύνορα, και προπαντός, όρια, φτάνοντας και στα πιο απομονωμένα σημεία του πλανήτη.

Έτσι λοιπόν, πριν από περίπου έξι χρόνια, οι ιθαγενείς του χωριού ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με την τεχνολογία των smartphones, την τεχνολογία αφής και το διαδίκτυο. Ένας νεαρός του χωριού ανέφερε στο BBC ότι είναι στο facebook από το 2012 και στο WhatsApp από το 2015. «Μου αρέσει να συμμετέχω σε ομαδικές συζητήσεις και να ποστάρω φωτογραφίες που να δείχνουν τι κάνω καθημερινά», σχολίασε ο νεαρός.

Το αξιοπερίεργο, ωστόσο, δεν είναι το γεγονός ότι οι άνθρωποι εξοικειώθηκαν σχετικά γρήγορα με κάτι το οποίο τους ήταν τελείως ξένο, αλλά το γεγονός ότι έχουν πάθει εξάρτηση από τα κινητά!

Το χωριό πλέον έχει και ένα δορυφορικό πιάτο αλλά και μία γεννήτρια ρεύματος, ενώ την εμφάνισή τους έκαναν και τηλεοράσεις. Πολλοί, ωστόσο, είναι αυτοί που ανησυχούν για την επιρροή της τεχνολογίας στη νεολαία μιας και τα παιδιά πλέον επηρεάζονται από αυτά που βλέπουν και δεν ακολουθούν τα ήθη και τα έθιμα της φυλής τους σε τόσο μεγάλο βαθμό.

 

Πηγή: Newsbeast

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%