Τεχνολογία

Γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείς τους password managers των browser

today7 Ιουνίου, 2021

Background
share close

Password managers ή ανεξάρτητα apps;

Οι password managers είναι απαραίτητες εφαρμογές γιατί βοηθούν να κρατάμε ασφαλείς τους λογαριασμούς μας. Όμως είναι καλύτερο να χρησιμοποιείς ανεξάρτητα apps ή τα ενσωματωμένα εργαλεία των browsers; Η απάντηση είναι τα third-party προγράμματα για τους λόγους που θα δούμε στη συνέχεια.

Τα third party προγράμματα αποθηκεύουν περισσότερα στοιχεία

Αρχικά οι ενσωματωμένοι managers δεν αποθηκεύουν τίποτα περισσότερο από κωδικούς. Οι ανεξάρτητοι password managers αποθηκεύουν πιστωτικές κάρτες, σημειώσεις ασφαλείας, και άλλα. Τα εργαλεία των browsers αποθηκεύουν μόνο κωδικούς, ενώ αυτά τα προγράμματα χρησιμοποιούν άλλα εργαλεία για τις υπόλοιπες φόρμες – όπως για στοιχεία καρτών.

Αλλαγή browser με τη χρήση password managers

Η χρήση των password managers δυσκολεύει την αλλαγή browser. Αν θελήσεις να αλλάξεις πρόγραμμα περιήγησης πρέπει να περάσεις χειροκίνητα όλους τους κωδικούς στο νέο app, γιατί κανένας browser δεν προσφέρει cross platform λύσεις ούτε μεθόδους συγχρονισμού μεταξύ διαφορετικών εφαρμογών και προγραμμάτων.

Ποιο από τα δύο είναι πιο ισχυρό εργαλείο;

Οι ανεξάρτητοι password managers είναι πιο ισχυροί. Τα ειδικά app επιτρέπουν να παράγεις κωδικούς – OK ο Chrome έχει τέτοιο εργαλείο, αλλά δεν είναι τόσο καλό, να αλλάζεις αυτόματα τους κωδικούς όταν αυτό χρειάζεται, να αποθηκεύσεις τους νέους κωδικούς σε περίπτωση αλλαγής στοιχείων, και πολλά άλλα.

Συνεχίζουμε με το ότι σε περιορίζει στη χρήση του browser. Με εξαίρεση το Lockwise του Firefox που είναι πιο πολύ ανεξάρτητο app παρά ενσωματωμένο εργαλείο. Όλοι οι άλλοι password managers των προγραμμάτων περιήγησης δεν βοηθούν να κάνεις σύνδεση για παράδειγμα σε εφαρμογές στο κινητό σου.

Οι password managers δεν προσφέρουν επιλογές διαμοιρασμού

Αν μοιράζεσαι κάποιους λογαριασμούς με άλλους χρήστες και χρησιμοποιείς ανεξάρτητο password manager μπορείς να συγχρονίζεις μεταξύ των λογαριασμών σας στο πρόγραμμα συγκεκριμένους κωδικούς ή να χρησιμοποιείς λειτουργίες όπως η πρόσβαση σε στιγμές ανάγκης, και άλλες λειτουργίες που προσφέρουν αυτά τα ισχυρά προγράμματα.

Τελευταίο και πιο σημαντικό από όλα, περιορισμένη ασφάλεια. Αν και οι password managers των browser μοιάζουν το ίδιο ασφαλείς με τα ανεξάρτητα προγράμματα, δεν είναι. Ερευνητές ασφαλείας αναφέρουν ότι οι κυβερνοεγκληματίες μπορούν να αποκτήσουν εύκολα πρόσβαση στα δεδομένα αυτά γιατί αυτά τα εργαλεία χρησιμοποιούν JavaScript που είναι αρκετά ευάλωτη σε malware επιθέσεις.

Πηγή: techmaniacs.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%