Τεχνολογία

Google Earth: Οι αλλαγές του πλανήτη από το 1985 έως το 2020

today16 Απριλίου, 2021

Background
share close

Συλλέγοντας δορυφορικές εικόνες από την πλατφόρμα της Google και τη NASA, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Τimelapse, δείχνει το πόσο έχουν αλλάξει τα τοπία. Εικόνες από πόλεις, όπως το Ντουμπάι, αλλά και σε δάση, θάλασσες, ή ακόμη και στη Γροιλανδία, όπου οι πάγοι με την πάροδο του χρόνου έχουν λιώσει.

Το βίντεο έχει διάρκεια κάτι παραπάνω από 2 λεπτά. Παρουσιάζεται σε εικόνες το χρονοδιάγραμμα μερικών εκ των αλλαγών στο τοπίο του πλανήτη.

Συνολικά, γι’ αυτή τη δουλειά αναλύθηκαν 24 εκατ. εικόνες από το 1984 μέχρι το 2020. Η εταιρεία-κολοσσός αναφέρει πως σκοπός της δουλειάς αυτής είναι «να έχουμε μια πιο καθαρή εικόνα του μεταβαλλόμενου πλανήτη μας. Μια εικόνα που δείχνει όχι μόνο τα προβλήματα, αλλά και τις λύσεις, καθώς και τη μαγευτική ομορφιά των φυσικών φαινομένων σε βάθος δεκαετιών».

Η πρόσβαση στο Timelapse είναι απλή. Γίνεται είτε μέσω της ειδικής εφαρμογής για φορητές συσκευές, είτε μέσω του Google Earth.

Επιλέγοντας το εικονίδιο του Voyager ανοίγει το Timelapse στην αφηγηματική πλατφόρμα. Αξίζει να σημειωθεί πως στο g.co/TimelapseVideos υπάρχουν πάνω από 800 δισδιάστατα και τρισδιάστατα βίντεο και ο καθένας μπορεί να τα παρακολουθήσει είτε σε μορφή MP4 είτε στο YouTube.

Ανάμεσα σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και ένα βίντεο από την Ελλάδα, με τις αλλαγές που έχει υποστεί το τοπίο στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%