Τεχνολογία

Google: Κρύβει τον μετρητή των dislike το YouTube

today11 Νοεμβρίου, 2021

Background
share close

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πριν από λίγο μια αλλαγή που αφορά τα dislike στα video της υπηρεσίας YouTube, η οποία θα τεθεί σε ισχύ άμεσα. Με σκοπό να προστατεύσει κυρίως τους μικρότερης δυναμικής δημιουργούς περιεχομένου, η εταιρεία αποφάσισε να κρύψει τον συνολικό αριθμό των dislike από το κοινό, το οποίο με τη σειρά του θα έχει και πάλι τη δυνατότητα να καταψηφίσει ένα video και να βλέπει τον αριθμό των like.

Σύμφωνα με την ομάδα ανάπτυξης του YouTube, η υπηρεσία δοκίμαζε εδώ και μήνες διάφορα σχέδια για να προστατεύσει τους δημιουργούς περιεχομένου και παρατήρησε πως σε όσους ήταν κρυμμένος ο συνολικός αριθμός των dislike οι χρήστες δεν ήταν τόσο πρόθυμοι να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους. Παράλληλα, με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να προστατεύσει από στοχευμένους βομβαρδισμούς dislike που προϊδεάζουν τους άλλους χρήστες και φυσικά υποβαθμίζουν το video και τον δημιουργό στις θέσεις των προτεινόμενων.

Το κακό με όλο αυτό όμως είναι ότι πλέον θα είναι δύσκολο για τους χρήστες να δουν κατά πόσο ένα βίντεο είναι έμπιστο η όχι, καθώς η αναλογία των like και των dislike ήταν ένα πολύ καλό κριτήριο. Πολλοί ”δημιουργοί” χρησιμοποιούν τακτικές παραπλάνησης μέσω των τίτλων ή των μικρογραφιών τους… κοινώς ”clickbait”, οπότε ο μόνος τρόπος για να διαπιστώσεις την αυθεντικότητα του βίντεο είναι να το παρακολουθήσεις ολόκληρο.

Να σημειωθεί, βέβαια, ότι ο δημιουργός του video θα βλέπει κανονικά τον συνολικό αριθμό των dislike για δική του ενημέρωση.

Πηγή

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%