Τεχνολογία

Η Google υπόσχεται χειρισμό του κινητού μόνο με τη φωνή σας

today14 Απριλίου, 2016

Background
share close

Αν η συσκευή του κινητού σας είναι Android τότε η Google υπόσχεται ότι σε λίγο καιρό θα μπορείτε να τη χειριστείτε μόνο με τη φωνή σας χάρη στα νέα χαρακτηριστικά που θα προσθέσει.

Η εταιρεία-κολοσσός δοκιμάζει μια νέα εφαρμογή που ονομάζεται Voice Access και η οποία θα σας επιτρέπει να περιηγηθείτε σε ένα τηλέφωνο με οθόνη αφής χρησιμοποιώντας μόνο τη φωνή σας. Η εταιρεία θέλει να κάνει τις Android συσκευές πιο προσιτές για τα άτομα με προβλήματα όρασης και κίνησης αλλά η εφαρμογή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε σύμφωνα με τα ξένα δημοσιεύματα. Χρησιμοποιώντας τις φωνητικές εντολές για την εφαρμογή θα σας επιτρέπεται να περιηγηθείτε στην αρχική οθόνη σας αλλά και στις υπόλοιπες κατηγορίες, ενώ θα υπάρχει με αυτόν τον τρόπο βοήθεια στην επεξεργασία κειμένου και στην υπαγόρευση.

Εκπρόσωπος της εταιρείας έγραψε σε σχετική δημοσίευσή της σε ένα blog ότι ο καθένας θα μπορεί δίνοντας απλά μια φωνητική εντολή να ανοίξει το Google Chrome ή να πει «πήγαινε με στο σπίτι» ανοίγοντας με αυτό τον τρόπο τους χάρτες της Google και τον πλοηγό. Επιπλέον οι χρήστες θα μπορούν να περιηγηθούν σε διάφορες άλλες εφαρμογές του κινητού τηλεφώνου και να αλληλεπιδρούν με την οθόνη της συσκευής λέγοντας «κλικ στο επόμενο» ή «μετακινηθείτε προς τα κάτω».

Το νέο χαρακτηριστικό βασίζεται στην ίδια τεχνολογία που βρίσκεται πίσω από το «Okay Google» την εντολή δηλαδή που είναι hands-free. Το Voice Access ωστόσο δεν είναι το μόνο νέο χαρακτηριστικό που αναπτύσσει η Google με γνώμονα την προσβασιμότητα από χρήστες που πιθανόν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα. Σχεδιάζει μάλιστα να προσθέσει νέα χαρακτηριστικά σταδιακά τα οποία θα εξυπηρετούν τους χρήστες των Android συσκευών, οι οποίοι έχουν προβλήματα όρασης. Η επόμενη έκδοση του Android αναμένεται να έχει περισσότερα τέτοια στοιχεία έχοντας εστιάσει στη διευκόλυνση της προσβασιμότητας.

google

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%