Τεχνολογία

H Αpple παρουσίασε το Apple Pay για το iPhone 6 και το Watch

today10 Σεπτεμβρίου, 2014

Background
share close

Η Apple όπως αναμενόταν εδώ και καιρό μας παρουσίασε ένα νέο τρόπο mobile πληρωμών με την ονομασία Apple Pay. Ο χρήστης ουσιαστικά κρατάει το iPhone 6 σε ένα αισθητήρα, χρησιμοποιεί το Touch ID για να επαληθεύσει τα στοιχεία του και η συναλλαγή έχει ολοκληρωθεί.

Το σύστημα δουλεύει με την χρήση NFC σε συγκεκριμένες τοποθεσίες – το NFC τσιπ είναι πλέον εγκατεστημένο σε κάθε iPhone 6 και iPhone 6 Plus.

H κάρτες συναλλαγών σας θα εμφανίζονται πλέον στο Passbook. Είναι ασφαλισμένες με αλγορίθμους εσωτερικά του τηλεφώνου ενώ η Apple τόνισε πως ο αριθμός της κάρτας σας δεν αποθηκεύεται ποτέ. Ένας κωδικό ασφάλειας στέλνετε κάθε φορά αντί αυτού κάτι το οποίο σημαίνει πως ο αριθμός της κάρτας σας είναι διαχωρισμένος από την ίδια την συναλλαγή.

Αυτό σημαίνει πως δεν χρειάζεται να ακυρώσετε την κάρτα σας αν χαθεί το iPhone σας ενώ η Apple δεν αποθηκεύει αρχείο με τις συναλλαγές σας. Μέσω της υπηρεσία Find My iPhone μάλιστα μπορείτε να ακυρώσετε όλες τις συναλλαγές σας αν η συσκευή σας κλαπεί ή χαθεί. Το Apple Pay είναι συμβατό με Amex, Mastercard και Visa αρχικά στην Αμερική σε πάνω από 220,000 τοποθεσίας.

Το Apple Pay θα υποστηριχτεί και με το Apple Watch αν και ακόμη είναι ασαφές πως θα υλοποιηθεί κάτι τέτοιο.

 

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%