Τεχνολογία

Η διαδικτυακή σας δραστηριότητα και η τοποθεσία σας εκτίθενται 747 φορές την ημέρα

today24 Μαΐου, 2022

Background
share close

Μια νέα αναφορά αποκαλύπτει ότι η διαδικτυακή δραστηριότητα και η τοποθεσία σας παρακολουθούνται και κοινοποιούνται με χιλιάδες εταιρείες, εκατοντάδες φορές κάθε μέρα.

Το Ιρλανδικό Συμβούλιο για τις Πολιτικές Ελευθερίες (ICCL) μόλις δημοσίευσε την έκθεσή του “The Biggest Data Breach”, η οποία επικεντρώνεται στο Real-Time Bidding (RTB) δεδομένων για χρήστες του Διαδικτύου στις ΗΠΑ και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το RTB είναι ο τρόπος με τον οποίο η ψηφιακή διαφήμιση αγοράζεται και πωλείται και είναι μια βιομηχανία $117 δις.

Μια παράπλευρη απώλεια του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί το RTB είναι ότι απαιτεί τη συλλογή πολλών προσωπικών δεδομένων σχετικά με τους χρήστες, συμπεριλαμβανομένης της τοποθεσίας τους. Το ICCL υποστηρίζει ότι ένα άτομο στις ΗΠΑ έχει, κατά μέσο όρο, έκθεση της διαδικτυακής του δραστηριότητας και τοποθεσίας 747 φορές κάθε μέρα μέσω εκπομπών δεδομένων RTB. Στα δεδομένα που συλλέγονται διαθέτουν πρόσβαση 4.698 εταιρείες στις ΗΠΑ, αλλά η έκθεση αναφέρει επίσης ότι αυτά τα δεδομένα πηγαίνουν σε εταιρείες σε όλη την Ευρώπη, την Κίνα και τη Ρωσία.

Ο αριθμός των ημερήσιων εκθέσεων δεδομένων εξαρτάται από τον τόπο διαμονής σας.

Το ICCL εκτιμά ότι οι χρήστες του Διαδικτύου στις ΗΠΑ μοιράζονται τα δεδομένα τους συνολικά 107 τρισεκατομμύρια φορές το χρόνο. Το πού ζει κάποιος στις ΗΠΑ έχει επίσης σημασία. 747 φορές την ημέρα είναι μόνο ο μέσος όρος, με τους κατοίκους του Colorado να είναι οι πιο εκτεθειμένοι με 987 φορές την ημέρα. Στην άλλη άκρη της κλίμακας, οι άνθρωποι στην Περιφέρεια της Columbia εκθέτουν τα δεδομένα τους μόνο 486 φορές την ημέρα.

Ποιος λοιπόν μεταδίδει αυτά τα δεδομένα; Υπάρχει μια βασική ομάδα εταιρειών RTB, η οποία περιλαμβάνει την Google και τη Microsoft (Xandr), αλλά και ονόματα με τα οποία πιθανώς δεν γνωρίζετε, όπως PubMatic, Magnite, BidSwitch, Index Exchange, OpenX και TripleLift. Το ICCL έχει επίσης μια κατηγορία “Άλλα” που αντιπροσωπεύει το 28% όλων των εκπομπών RTB στις ΗΠΑ.

Το ICCL θεωρεί τη μετάδοση RTB ως παραβίαση δεδομένων και έχει εκκρεμείς δικαστικές διαμάχες σε τρία ευρωπαϊκά δικαστήρια. Ωστόσο, οι δικαστικές διαφορές, οι νέοι νόμοι και η επιβολή τους απαιτούν πολύ χρόνο, και επομένως αυτή η συλλογή και κοινή χρήση προσωπικών δεδομένων θα συνεχίσει να συμβαίνει για μήνες, και πιθανώς για χρόνια.

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε αυτή τη στιγμή είναι να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας και να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το Διαδίκτυο, έχοντας κατά νου το απόρρητο. Υπάρχουν απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να είστε πιο ασφαλείς στο διαδίκτυο και διαθέσιμες εφαρμογές για να διασφαλίσετε το απόρρητο στο διαδίκτυο. Η επιλογή του προγράμματος web browser μπορεί επίσης να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ασφάλεια των δεδομένων σας. Το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε; Τίποτα απολύτως.

Πηγή

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%