Τεχνολογία

Η LG αποχωρεί από την αγορά των smartphones

today1 Απριλίου, 2021 5

Background
share close

Η LG θα ανακοινώσει πολύ σύντομα την αποχώρησή της από την αγορά των smartphones.

Αυτό ισχυρίζεται η αξιόπιστη ιστοσελίδα “The Korea Times”, επιβεβαιώνοντας πρόσφατες διαρροές, με την ίδια την LG να έχει ανακοινώσει ήδη από τον Ιανουάριο ότι το συγκεκριμένο ενδεχόμενο ήταν ανάμεσα στις επιλογές που εξέταζε.

Η απόφαση της LG αποτελεί φυσικό επακόλουθο των αρνητικών οικονομικών αποτελεσμάτων που παρουσιάζει το τμήμα κινητής τηλεφωνίας της νοτιοκορεατικής εταιρείας τα τελευταία χρόνια μετά από συνεχείς κυκλοφορίες μοντέλων που δεν συνάντησαν κάποια επιτυχία. Παρά τις ομολογουμένως ενδιαφέρουσες προτάσεις της εταιρείας τα τελευταία χρόνια στην υψηλή κατηγορία όπως τα LG Wing με τη δεύτερη οθόνη, το Velvet και το V60 ThinQ, εντούτοις κανένα μοντέλο δεν μπόρεσε να δημιουργήσει αίσθηση, ειδικά στη μεσαία κατηγορία όπου οι προτάσεις της LG απείχαν αρκετά από το να θεωρηθούν ανταγωνιστικές.

Η αποχώρηση της LG από την αγορά των smartphones σημαίνει ότι δεν θα δούμε τελικά να μετουσιώνεται σε εμπορικό προιόν το πρωτότυπο μοντέλο που είδαμε στη CES 2021, με οθόνη που μπορεί να ξετυλίγεται. Αυτό δεν σημαίνει πάντως ότι δεν θα δούμε ένα σχετικό μοντέλο από άλλο κατασκευαστή αφού η LG παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές OLED πάνελ παγκοσμίως και για την αγορά της κινητής τηλεφωνίας, εξοπλίζοντας μεταξύ άλλων την Apple για κάθε νέο μοντέλο iPhone.

Υπενθυμίζουμε ότι τα smartphones της LG σταμάτησαν να διατίθενται επισήμως στη χώρα μας πριν 4 χρόνια.

 

 

Πηγή: insomnia.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%