Τεχνολογία

Η Samsung παρουσιάζει τον αισθητήρα 200MP φωτογραφίζοντας μια γάτα

today3 Ιουνίου, 2022

Background
share close

Η Samsung αποκάλυψε τον αισθητήρα κάμερας ISCOCELL HP1 των 200MP τον περασμένο Σεπτέμβριο, ωστόσο ακόμα δεν τον έχουμε δει σε καμία συσκευή. Από ότι ακούμε αυτό μπορεί να αλλάξει τον Ιούλιο με το νέο μοντέλο της Motorola. Τώρα η Samsung δείχνει τις δυνατότητες του τεράστιου αισθητήρα με ένα βίντεο.

Στόχος του συγκεκριμένου βίντεο είναι να αναδείξει πόσες λεπτομέρειες μπορεί να καταγράψει ο αισθητήρας HP1. Η ομάδα της Samsung φωτογράφισε μια χαριτωμένη γάτα και στη συνέχεια εκτύπωσε μια τεράστια διαφημιστική πινακίδα από την εικόνα που τραβήχτηκε με το ISOCELL HP1. Αυτό το κατάφερε τοποθετώντας τον αισθητήρα σε μια ειδική βάση που διαθέτει δύο πλακέτες τυπωμένων κυκλωμάτων με πολλά στοιχεία.

Το αποτέλεσμα ήταν ένας καμβάς 28 x 22 μέτρων που αποτελείται από δώδεκα ξεχωριστά κομμάτια μήκους 2,3 μέτρων που γέμισαν την πρόσοψη ενός κτιρίου. Η εικόνα καταγράφηκε σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον με φωτισμό στούντιο και ένα σωρό επαγγελματίες να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Αυτό σημαίνει ότι δύσκολα θα έχουμε αντίστοιχο αποτέλεσμα από κάποιο κινητό.

Ο αισθητήρας HP1 της Samsung φέρνει μια ολοκαίνουργια τεχνολογία binning pixel με την ονομασία ChamelonCell, η οποία μπορεί να ομαδοποιήσει έως και δεκαέξι pixel σε διάφορες αναλύσεις που ποικίλλουν από φωτογραφίες 12,5MP με βήμα pixel 2,56μm σε φωτογραφίες 50MP (1,28μm pixel) ή εγγενώς στα 200μm (0). pixels) ανάλογα με την εκάστοτε συνθήκη.

Πηγή

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%