Τεχνολογία

iOS 16: Επίσημη παρουσίαση, δείτε τα νέα χαρακτηριστικά

today7 Ιουνίου, 2022

Background
share close

Ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα η εναρκτήρια παρουσίαση της Apple για το συνέδριο WWDC 2022 και όπως αναμενόταν, η εταιρεία έχει να αποκαλύψει πολλά και ενδιαφέροντα όχι μόνο για τους developers, αλλά και για εμάς τους τελικούς καταναλωτές.

Η αρχή γίνεται με την παρουσίαση του iOS 16, τη νέα έκδοση του mobile λειτουργικού συστήματος της εταιρείας, η οποία αναμένεται το φθινόπωρο. Ας δούμε ορισμένες από τις νέες λειτουργίες:

Νέα Lock Screen: Ριζικός επανασχεδιασμός για την lock screen με πολύ πιο δημιουργική εμφάνιση, πολλές δυνατότητες διαμόρφωσης (από γραμματοσειρές, χρώματα μέχρι και σκιές), δυνατότητα προσθήκης widgets (καιρός, ημερολόγιο κλπ.) και ειδικά ο καιρός εμφανίζει animations (π.χ. αν βρέχει). Επίσης, το νέο σύστημα ειδοποιήσεων εμφανίζει τις ειδοποιήσεις με πιο «ήρεμο τρόπο» από την κάτω πλευρά και στα Live Activities έρχονται οι μαζεμένες ειδοποιήσεις σε group.

Messages: Προστίθεται η δυνατότητα επεξεργασίας των μηνυμάτων, η δυνατότητα αναίρεσης του απεσταλμένου μηνύματος (undo send) και η δυνατότητα να κρατάς τα αδιάβαστα στο επάνω μέρος της εφαρμογής. Επίσης, ενισχύονται οι λειτουργίες Shared with You και SharePlay για να βρίσκεις εύκολα όλα όσα μοιράζονται μαζί σου οι επαφές, αλλά και να διασκεδάζεις ταυτόχρονα με τους φίλους σου απευθείας από την εφαρμογή Messages (π.χ. να βλέπεις μια ταινία, να ακούς μουσική). Η Apple στάθηκε ιδιαίτερα στη βελτίωση της λειτουργίας υπαγόρευσης (Dictation) και πλέον ο χρήστης μπορεί να υπαγορεύει και να πληκτρολογεί ταυτόχρονα τα μηνύματα.

Live Text: Η Apple φέρνει τη λειτουργία Live Text (που αναγνωρίζει το κείμενο στις φωτογραφίες) και στα videos! Σταματάς ένα video και μπορείς να αλληλεπιδράσεις με το κείμενο που εμφανίζεται μέσα σε αυτό.

Visual Look Up: Πλέον μπορείς να αποκόπτεις από οποιαδήποτε εικόνα το αντικείμενο που θέλεις και να το μεταφέρεις σε κάποιο μήνυμα!

Wallet: Επεκτείνεται η υποστήριξη ψηφιακών ταυτοτήτων σε περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ. Ξεκινά η λειτουργία Tap to Pay για να χρησιμοποιεί μια επιχείρηση το iPhone ως POS. Εγκαινιάζεται και η λειτουργία Apple Pay Later για 4 άτοκες δόσεις οπουδήποτε γίνεται αποδεκτή η δυνατότητα πληρωμής με Apple Pay!

Apple Maps: Επεκτείνεται η νέα έκδοση της υπηρεσίας σε ακόμη 11 χώρες (δυστυχώς όχι η Ελλάδα). Εμφάνιση των κόμιστρων στα ΜΜΜ και δυνατότητα εισαγωγής του πάσο στο Wallet για άμεσες πληρωμές χωρίς να φεύγεις από την υπηρεσία.

Family Sharing: Διευκολύνεται ακόμη περισσότερο η δυνατότητα δημιουργίας λογαριασμών για ανηλίκους με αυτόματη ρύθμιση του γονικού ελέγχου ανάλογα με την ηλικία τους (π.χ. χρόνος παρακολούθησης). Ακόμη, θα είναι εφικτή η δημιουργία ξεχωριστού φακέλου στο iCloud όπου όλα τα μέλη της οικογένειας θα μπορούν να μεταφέρουν εκεί τις φωτογραφίες / videos που θα ήθελαν να έχουν όλοι (π.χ. από ένα πάρτι γενεθλίων).

Privacy: Η Apple προσθέτει ένα νέο προσωπικό εργαλείο ασφαλείας που ονομάζεται Safety Check και στοχεύει ειδικά σε ανθρώπους που μοιράζονται passwords με τους οικείους τους. Σε περίπτωση που στραβώσουν τα πράγματα, θα είναι εφικτό να κόψεις με τη μία την πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα (π.χ. τοποθεσία).

Home: Ριζικός επανασχεδιασμός του κεντρικού hub διαχείρισης των IoT συσκευών του «έξυπνου» σπιτιού, με ακόμα πιο καθαρό και κατανοητό περιβάλλον χρήσης.

Πηγή

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%