Τεχνολογία

iPhone 13: Αντικατάσταση οθόνης από εξουσιοδοτημένο service, αλλιώς δεν δουλεύει το Face ID

today5 Νοεμβρίου, 2021

Background
share close

Ενδιαφέρουσες οι αποκαλύψεις από την ομάδα του iFixit σχετικά με την δυνατότητα επισκευής της οθόνης του iPhone 13, καθώς η Apple ακολουθεί μια νέα πολιτική που θα δυσκολέψει ιδιαίτερα τα ανεξάρτητα καταστήματα επισκευών.

Η Apple δεν επιτρέπει πλέον την επισκευή της οθόνης σε μη εξουσιοδοτημένους συνεργάτες και μάλιστα αν επιχειρηθεί κάτι τέτοιο, τότε θα πάψει να λειτουργεί το Face ID στο επιδιορθωμένο iPhone 13. Το iFixit διερεύνησε το ζήτημα και ουσιαστικά καταλήγει πως θα είναι σχεδόν αδύνατο να επιδιορθώσεις την οθόνη του iPhone 13 χωρίς να επενδύσεις σε πανάκριβο εξοπλισμό.

Η Apple δεν προσφέρει στους κατόχους και στα ανεξάρτητα καταστήματα κάποιον τρόπο να εγκαταστήσουν νέα οθόνη. Οι εξουσιοδοτημένοι τεχνικοί έχουν πρόσβαση στο Apple Services Toolkit 2 και από εκεί μπορούν να συγχρονίσουν το serial number του iPhone και της οθόνηες με τους cloud servers της Apple προκειμένου να λειτουργεί κανονικά μετά το service. Με αυτόν τον τρόπο, η Apple έχει την επιλογή να εγκρίνει ή να απορρίψει οποιαδήποτε απόπειρα επιδιόρθωσης.

Αυτό σημαίνει ότι η πλειοψηφία των μικρών καταστημάτων service θα βρεθεί σε αδιέξοδο ή θα πρέπει να υποχρεωθεί να επενδύσει σε ακριβό εξοπλισμό, καθώς θα πρέπει να μεταφέρουν το ειδικό chip που είναι κολλημένο στην original οθόνη του iPhone 13 στην οθόνη αντικατάστασης. Η διαδικασία αποκόλλησης μπορεί να γίνει μόνο με ειδικά εργαλεία και μάλιστα με τη χρήση μικροσκοπίου για να μην προκληθεί κάποια ζημιά, οπότε πέρα από το κόστος απαιτείται και υψηλή τεχνογνωσία για μια τέτοια “επέμβαση”.

Πηγή

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%