Τεχνολογία

iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max: Επίσημα με εντυπωσιακό Dynamic Island και πανίσχυρη κάμερα

today8 Σεπτεμβρίου, 2022

Background
share close

Τα διαμάντια της χθεσινής παρουσίασης της Apple δεν είναι άλλα από τα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max. Επιβεβαιώνεται η νέα True Depth κάμερα στην πρόσοψη που μπορεί να «χάνεται» μέσα στην οθόνη και να φαίνεται ότι αλλάζει σχήμα ανάλογα με την χρήση. Η εταιρεία το ονομάζει Dynamic Island.

Η Apple αναφέρει ότι έχει δουλέψει επάνω στο Dynamic Island ώστε να αλλάζει σχήμα ανάλογα με την ειδοποίηση χωρίς να ενοχλεί τον χρήστη από άλλες διεργασίες. Μέσα στο «νησί» υπάρχουν λειτουργίες που μπορείς να πειράξεις, όπως για παράδειγμα να απαντήσεις σε μια εισερχόμενη κλήση.

Οι οθόνες είναι ακόμα πιο φωτεινές (1600-2000nits) με μικρότερα bezels, υποστηρίζεται για πρώτη φορά λειτουργία Always On Display, μπορούν να λειτουργήσουν με ρυθμό ανανεώσης εικόνας μόλις 1Hz στο low power mode.

Η νέα γενιά επεξεργαστή A16 Bionic έχει αναπτυχθεί επάνω σε τρεις βασικές αρχές: αυτονομία, οθόνη και κάμερα. Διαθέτει 6-core CPU που είναι κατά 40% ταχύτερος από οποιοδήποτε άλλο mobile chipset και ταυτόχρονα καταναλώνει το 1/3 της ενέργειας. Η 5-core GPU υπόσχεται 50% βελτίωση στα γραφικά, η Neural Engine μπορεί να εκτελέσει 17 τρισ. διεργασίες, ενώ ο νέος επεξεργαστής εικόνας ξεκλειδώνει νέες δυνατότητες για την κάμερα.

Ο κύριος αισθητήρας 48MP f/1.78 είναι 65% μεγαλύτερος από αυτόν του iPhone 13 Pro Max, φέρνει τεχνολογία pixel binning 4-σε-1 για λήψεις στα 12MP και υπόσχεται 2 φορές καλύτερη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Επίσης, μπορείς να πραγματοποιήσεις λήψεις σε ProRAW με τον κύριο αισθητήρα.

Ακόμη, διαθέτει νέο αισθητήρα 12MP ultrawide με μεγαλύτερο μέγεθος για 3 φορές καλύτερες λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και βελτιωμένες macro λήψεις, έχει τοποθετηθεί νέο LED flash, καθώς και μεγαλύτερος αισθητήρας 12MP telephoto για 2x οπτικό zoom. Στο κομμάτι του video, υποστηρίζεται το Action Mode που είδαμε στα iPhone 14 και iPhone 14 Pro, ενώ ενισχύεται και το Cinematic Mode με δυνατότητα λήψης 4K στα 24fps.

Υποστηρίζουν τις λειτουργίες Crash Detection και την επικοινωνία με δορυφορικό δίκτυο σε περιοχές όπου δεν υπάρχει κάλυψη.

Αμφότερα θα προσφέρουν αυτονομία τουλάχιστον μίας ημέρας με μία φόρτιση.

Θα είναι διαθέσιμα από τις 16 Σεπτεμβρίου με τιμές εκκίνησης τα $999 για το iPhone 14 και τα $1099 για το iPhone 14 Pro Max.

Πηγή

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Τεχνολογία

iPhone 14 και iPhone 14 Plus: Επίσημα με βελτιωμένες κάμερες και αυτονομία μίας ημέρας

Ώρα για το κυρίως πιάτο της χθεσινής παρουσίασης της Apple, που δεν είναι άλλο από τα νέα iPhone 14. Η αρχή γίνεται με τα iPhone 14 (6.1’’) και iPhone 14 Plus (6.7’’), αμφότερα με ανθεκτικές οθόνες Super Retina XDR OLED, επεξεργαστή A15 Bionic και αυτονομία μίας ημέρας. Στον τομέα της κάμερας, τα iPhone 14 και iPhone 14 Plus έρχονται με μεγαλύτερο κύριο αισθητήρα 12MP που υπόσχεται 49% βελτίωση σε συνθήκες […]

today8 Σεπτεμβρίου, 2022

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%