Τεχνολογία

Τέλος τα λυμένα κορδόνια! Η Nike φέρνει τα πρώτα παπούτσια που δένονται μόνα τους

today17 Ιανουαρίου, 2019

Background
share close

Η Nike καινοτομεί για άλλη μια φορά, παρουσιάζοντας τα πρώτα «έξυπνα» αθλητικά παπούτσια, τα οποία προσαρμόζονται μόνα τους στο σχήμα του ποδιού με το πάτημα ενός κουμπιού, ή μέσω μιας εντολής από το Smartphone μας.

Τα «Nike Adapt ΒΒ» καταργούν το πρόβλημα των κορδονιών που λύνονται ξαφνικά καθώς και την ανάγκη για δέσιμο κορδονιών, αφού το παπούτσι τα φροντίζει όλα μόνο του. Έχει σχεδιασθεί κατ’ αρχήν για παίκτες μπάσκετ, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα σπορ.

Το έξυπνο παπούτσι θα κοστίζει 350 δολάρια και θα κυκλοφορήσει αρχικά στις ΗΠΑ το Φεβρουάριο, ενώ αργότερα θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες.

https://www.youtube.com/watch?v=uZJ2bq12JSI

Το παπούτσι θα απαιτεί φόρτιση ανά διαστήματα ενώ η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει πώς ακριβώς επικοινωνεί με το τηλέφωνο και λαμβάνει εντολές.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής καινοτομιών της εταιρείας, Έρικ Αβάρ, σύμφωνα με το BBC, «στη διάρκεια ενός παιγνιδιού μπάσκετ το πόδι του αθλητή αλλάζει και η ικανότητα να αλλάζει εξίσου γρήγορα η προσαρμογή του παπουτσιού στο πόδι, χαλαρώνοντας ώστε να αυξηθεί η κυκλοφορία του αίματος και μετά σφίγγοντας πάλι για καλύτερη απόδοση, είναι κάτι που πιστεύουμε ότι θα βελτιώσει την όλη εμπειρία ενός αθλητή».

Οι χρήστες μπορούν να εξατομικεύσουν την αυτόματη προσαρμογή του παπουτσιού στο πόδι τους, μέσω μιας κινητής εφαρμογής (app), που αποθηκεύει εκ των προτέρων τις προτιμήσεις του κάθε χρήστη και μετά τις ενεργοποιεί στο παπούτσι στον κατάλληλο χρόνο.

Οι αισθητήρες του «έξυπνου» παπουτσιού αντιλαμβάνονται την ένταση που βάζει το πόδι σε διαφορετικές φάσεις (π.χ. αν υπάρχει ‘τάιμ-άουτ’ ή αντίθετα γρήγορο παιγνίδι μέσα στο γήπεδο) και ανάλογα χαλαρώνουν ή σφίγγουν το παπούτσι.   Η Nike προτίθεται να χρησιμοποιήσει την ίδια τεχνολογία και σε άλλα παπούτσια της στο μέλλον, αλλά, σύμφωνα με τους αναλυτές, παραμένει ερωτηματικό σε ποιο βαθμό θα την «αγκαλιάσουν» οι καταναλωτές.

Πηγή: lifo.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%