Τεχνολογία

Λογισμικό μιξαρίσματος: όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε

today31 Μαρτίου, 2020

Background
share close

Το μιξάρισμα είναι εκείνη η διαδικασία κατά την οποία ένας καλλιτέχνης ή μουσικός παίρνει ηχογραφημένα κομμάτια και τα αναμειγνύει μεταξύ τους. Τα κομμάτια αυτά αναμειγνύονται χρησιμοποιώντας διάφορες διαδικασίες όπως EQ, Compression και Reverb.

Ο σκοπός του μιξαρίσματος είναι να αναδείξετε οτιδήποτε καλύτερο στην ηχογράφησή σας με πολλά κομμάτια προσαρμόζοντας τα επίπεδα και τα ηχητικά εφέ όπως chorus, reverb, καθυστέρηση και άλλα. Ο σκοπός είναι να φτιάξετε την σύνθεσή σας έτσι ώστε να αναδεικνύεται η σχέση μεταξύ όλων των κομματιών. Δεν έχει σημασία αν ηχογραφείτε κομμάτια με μικρόφωνα και ενισχυτές ή αν χρησιμοποιείτε δείγματα, το να μάθετε να μιξάρετε από μόνοι σας είναι πολύ σημαντικό. Το να αποκτήσετε έλεγχο του καλλιτεχνικού και δημιουργικού σας οράματος θα οδηγήσει την μουσική σας στο επόμενο επίπεδο και θα σας κάνει καλύτερο παραγωγό.

Μπορείτε να ξεκινήσετε με τις ακόλουθες βασικές συμβουλές. Θα απογειώσουν το μιξ σας και θα το πάνε όσο πιο μακριά γίνεται. Ας ξεκινήσουμε!

Διαλέγοντας το δικό σας λογισμικό μιξαρίσματος

Υπάρχουν χιλιάδες λογισμικά μιξαρίσματος να επιλέξετε. Ποιο θα επιλέξετε εξαρτάται απόλυτα από εσάς και από τις ανάγκες σας. Επίσης, θα χρειαστείτε και τον κατάλληλο εξοπλισμό μαζί με το λογισμικό. Για παράδειγμα, προσφέρει ο κωτσοβολος προσφορες, τόσο στα καταστήματα όσο και στο φυλλάδιο. Εκεί θα βρείτε μεγάλη ποικιλία και από λογισμικό αλλά και από κονσόλες ώστε να ξεκινήσετε το μιξάρισμα αμέσως.

Η κεντρική ιδέα πίσω από το λογισμικό μιξαρίσματος ή DAW αλλιώς είναι ότι κάθε όργανο ή φωνή ηχογραφείται σε ένα ξεχωριστό κομμάτι το οποίο συνήθως αποθηκεύεται υπό την μορφή ενός αρχείου Wave. Στην ουσία τα λογισμικά μιμούνται την λογική των μαγνητοφώνων και της αναλογικής κονσόλας μιξαρίσματος. Απλά, πλέον, όλα οπτικοποιούνται και περνάνε μέσα από έναν υπολογιστή. Τα σύγχρονα λογισμικά περιλαμβάνουν όχι μόνο ένα μαγνητόφωνο και μία κονσόλα μιξαρίσματος αλλά και εικονικό εξοπλισμό όπως EQ και reverb που προσφέρει πολλά εφέ.

Μόλις ένα κομμάτι είναι έτοιμο και ακούγεται όπως το θέλετε, μπορείτε να εξάγετε το τελικό σας μείγμα σε ένα νέο αρχείο Wave. Τα περισσότερα λογισμικά DAW μπορούν να εξάγουν ένα τραγούδι πολύ πιο γρήγορα από ό, τι χρειάζεται για να αναπαραχθεί το τραγούδι σε πραγματικό χρόνο και φυσικά και δεν χρειάζεται να περιμένετε για την κασέτα να γυρίσει στην αρχή.

Επομένως, αν θέλετε να ξεκινήσετε ή να ξαναξεκινήσετε την μουσική σας δημιουργία, είτε σαν χόμπι είτε ημι-επαγγελματικά ή ακόμη και ως καριέρα, όλα αυτά μπορείτε να τα επιτύχετε από τον σταθερό σας υπολογιστή ή ακόμη και από μία φορητή συσκευή όπως το τάμπλετ σας και το iPad σας χρησιμοποιώντας το σωστό λογισμικό για εσάς.

Μέσω αυτού του λογισμικού, επιτρέπεται η ηχογράφηση, η μείξη και το mastering μουσικών κομματιών. Τα λογισμικά ποικίλουν σε τιμή, ξεκινώντας από δωρεάν και πηγαίνοντας μέχρι προγράμματα με πληρωμή. Σε συνδυασμό με τους σύγχρονους πολύ δυνατούς υπολογιστές, μπορείτε πλέον να ενώσετε μαζί χιλιάδες κομμάτια. Θέλετε μία ορχήστρα εκατό οργάνων; Με τα σύγχρονα προγράμματα το μόνο σίγουρο είναι ότι θα την έχετε.

Ένα καλό τρυκ είναι να χρωματικοποιείται με διαφορετικά χρώματα το κάθε κομμάτι και το κάθε όργανο ώστε μετέπειτα να μπορείτε να τα βρίσκετε πιο εύκολα και να μην χάνεστε στα χιλιάδες κομμάτια από τα οποία μπορεί να αποτελείται ένα τραγούδι.

Ο Bryan είναι ο νέος βοηθός συντάκτης σε Outreach Monks, αλλά το ταλέντο του ξεπερνά τον ορισμό του. Με ανοιχτή νοοτροπία και στάση μάθησης, μπαίνει στο άγνωστο αρκετά γρήγορα.

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%